Världen brinner eftersom den leds av idioter

Du visar för närvarande Världen brinner eftersom den leds av idioter
Photo by Guduru Ajay bhargav on Pexels.com

FN varnar oss igen för uppvärmningen av jorden och de katastrofala konsekvenserna det medför. Inte utan anledning, eftersom vetenskapligt sett kommer livet att bli ganska eländigt för kommande generationer (världen brinner) om det nuvarande beteendet fortsätter.

Det är obegripligt att mänskligheten har en osedvanlig mängd kunskap om hur dåligt det kommer att gå om vi fortsätter överkonsumtionen på bekostnad av kommande generationer. Trots detta fortsätter västländerna med en ohållbar livsstil och tänker egoistiskt på sin egen kortsiktiga vinning. Naturen och andra människor, som lider mest av klimatförändringen, får lida. Logiken är densamma som inom högerpolitiken: någon annan betalar.

(Det bästa sättet skulle vara att ge upp den ständiga exploateringen och tillväxten. Det verkar vara en fåfäng förhoppning.)

Mainos

Självklart har inte all information om klimatförändringens skadliga effekter nått alla, som man kan se från människors kommentarer när ämnet diskuteras. Vetenskap från årtionden förnekas med argumentet att det är kallt ute, trots att det borde vara varmare. Samma människor uppmanar andra att gå till jobbet, även om det inte finns arbete för alla. De vill sopa gatorna rena från narkotikabrukare utan att ingripa i problemen. Dessa människor behandlar andra som skräp och vaknar inte förrän skiten träffar fläkten.

Med dessa tanklösa människors röster har högerpartierna globalt makten, så förändring till det bättre kommer inte. Idioter leder världen, så att säga.

Vi förstör vårt eget och snart om inget görs för att bekämpa klimatförändringen och arbeta mot en rättvis världsordning. Ungdomarna står kvar med en grym och brännande framtid samt skulder som det exploateringsbaserade ekonomiska systemet lämnar bakom sig. Åtgärder skulle fortfarande kunna vidtas om vi agerar snabbt.

Tyvärr verkar det som att vi måste vänta tills helvetet bryter loss. Istället för en förnuftig och lösningssökande diskussion är de som vet och förstår minst de som hörs.

Varje gång man försöker bekämpa klimatförändringen eller pratar om ämnet, skriker klimatförnekare “vad sägs om Kina”, “klimatet har alltid ändrats” osv. De påstår att de tänker med egna hjärnor och förolämpar vetenskapsmän som får dem att likna får. De driver bort en vettig diskussion.

I själva verket är dessa bråkstakar de verkliga fåren som inte tänker med egna hjärnor. De skulle ha tillgång till vetenskap för att bilda sig själva, men föredrar att ta emot ogrundad desinformation från huggormssäljare. Denna smörja sprids framåt okritiskt. Ohå.

Läs också: Klimatförändringen stannar inte vid nationsgränserna

Förlåt mitt språk, men det börjar verkligen bli svårt att tro på mänskligheten och på de odugliga skurkarna som styr världen och främjar endast sina egna intressen. Samtidigt kan de som röstar på dessa människor också dra åt skogen. Världen behöver förståelse, rättvisa och empati, inte tävling om vem som kan leda sämre, dumare och mindre empatiskt.

Tyvärr lider alla andra också av konsekvenserna av idioternas beslut. Det är inte rättvist. Så låt oss börja kräva genuina och effektiva åtgärder för en rättvis och hållbar samhällsutveckling.

“`

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.