Maailma palaa, koska idiootit johtavat sitä

You are currently viewing Maailma palaa, koska idiootit johtavat sitä
Photo by Guduru Ajay bhargav on Pexels.com

Yk varoittelee meitä jälleen maapallon lämpenemisestä ja sen aiheuttamista katastrofaalisista seurauksista. Eikä suotta, sillä tutkitusti elämä tulee olemaan aika kuraa tuleville sukupolville (maailma palaa), jos nykymeno jatkuu.

On käsittämätöntä, että ihmiskunnalla on ennennäkemätön määrä tietoa siitä, miten huonosti käy, jos jatkamme ylikulitusjuhlia samaan malliin tulevien sukupolvien piikkiin. Silti länsimaissa jatketaan kestämätöntä elämäntyyliä ja ajatellaan itsekkäästi omaa lyhyen tähtäimen etua. Luonto ja muut ihmiset, jotka kärsivät eniten ilmastonmuutoksesta, saavat kärsiä. Logiikka on sama kuin oikeistolaisessa talouspolitiikassa: joku muu maksaa.

(Paras tapa olisi luopua jatkuvasta riistosta ja kasvusta. Taitaa olla turha toivo.)

Mainos

Toki kaikkia tieto ilmastonmuutoksen haitallisuudesta ei ilmiselvästi ole tavoittanut, kuten asiasta puhuttaessa ihmisten kommenteista huomaa. Vuosikymmenien tiede kiistetään sillä, että pihalla on kylmä, vaikka piti lämmetö. Samat ihmiset käskevät ihmisiä menemään töihin, vaikka töitä ei kaikille ole. He haluavat lakaista kadut huumeidenkäyttäjistä, puuttumatta ongelmiin. Nämä ihmiset kohtelevat muita kuin roskaa ja heräävät vasta, kun paska osuu omaan tuulettimeen.

Näiden ajattelemattomien ihmisten äänillä oikeistopuolueet globaalisti ovat vallassa, joten muutosta parempaan ei tule. Idiootit johtavat maailmaa, niin sanotusti.

Olemme tuhon omia ja pian, jos jotain ei ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja oikeudenmukaisen maailmanjärjestyksen eteen tehdä. Nuorille jää käteen karu ja polttava tulevaisuus sekä riistoon perustuvan talousjärjestelmän jättämät velat. Vielä voitaisiin toimia, jos toimisimme pian.

Valitettavasti odotus taitaa kestää siihen asti, kunnes helvetti on irti. Järkevän ja ratkaisuihin pyrkivän keskustelun sijaan äänessä ovat ne, jotka asioista vähiten tietävät ja ymmärtävät.

Aina kun ilmastonmuutosta yritetään torjua tai asiasta puhua, ilmastokiistäjät huutelevat “entä Kiina”, ilmasto on lämmennyt aina jne. Väittävät ajattelevansa omilla aivoillaan, haukkuen tieteenuskojia lampaiksi. He ajavat järkevän keskustelun pois.

Tosiasiassa öyhöttäjät ovat niitä lampaita, jotka eivät ajattele omilla aivoillaan. Heille olisi tarjolla tiedettä, jolla sivistää itseään, mutta he ottavat mieluummin vastaan lähteistämätöntä disinformaatiota käärmeöljykauppiailta. Tätä kuraa jaetaan kritiikittä eteenpäin. Hohhoi.

Lue myös: Ilmastonmuutos ei katso valtioiden rajoja

Anteeksi ranskani, mutta oikeasti alkaa mennä usko tähän ihmiskuntaan ja  saamattomiin p*skoihin, jotka pyörittävät maailmaa edistäen pelkästään omaa etuaan. Samalla myös he voivat haistaa pitkät, jotka äänestävät näitä ihmisiä. Maailma kaipaa ymmärrystä, oikeudenmukaisuutta ja empatiaa, ei kilpailua siitä, miten kukakin voi johtaa surkeammin, typerämmin ja epäempaattisemmin.

Valitettavasti kaikki muutkin kärsivät idioottien päätösten seurauksista. Se ei ole reilua. Eiköhän aleta joukolla vaatimaan aitoja ja vaikuttavia toimia reilun ja kestävän yhteiskunnan eteen.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.