Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi

Jalkapallo, kirja, historia, globalisaatio, Temptation island Suomi, santeri kärki, vihreät, tampere.

Santeri Kärki on julkaissut esikoisteoksensa, jonka nimi on ”Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi”.

Jalkapallo, kirja, historia, globalisaatio, Temptation island Suomi, santeri kärki, vihreät, tampere.
Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi kertoo sinulle tarinan, jota kukaan muu ei suostu sinulle kertomaan.

Jos olet aina luullut, etteivät jalkapallo ja politiikka liity toisiinsa millään tavalla, olet elänyt valheessa.

Jalkapallosta on tullut maailman suosituin urheilulaji, joka houkuttelee mukaansa pelaamaan ja katsomaan moninaista väestöä aina työväenluokasta pörssisijoittajiin ja vauvoista vanhuksiin. Jalkapallon kehityskulku ei ole tapahtunut itsestään, vaan mukana on ollut taitavia bisnesosaajia, häikäilemättömiä puheenjohtajia ja pallopelin systemaattista kehittymistä ja kehittämistä. Taustalla on kuitenkin aina muhinut joitain skandaaleja, jotka ovat painuneet historian varjoihin, mutta jotka nostavat päätään aina tasaisin väliajoin. Ilman politikointiakaan ei jalkapalloilu olisi maailmalla levinnyt.

Tämän kirjan tarkoituksena on tarkastella jalkapallon kehittymistä toisen maailmansodan jälkeen ja lajin kehityksen takana olleita tekijöitä. Miten jalkapallosta tuli globaalisti kaikkein suosituin peli, ketkä sen mahdollistivat ja miten kaikki tämä kehitys näkyy vielä nykyaikana? Entä mikä mahtaa olla jalkapallon tulevaisuus? Ja onko mahdollista, että jalkapallolla ei ole koskaan mitään tekemistä politiikan kanssa, vai onko urheilun kuningas sittenkin osa globaaleja, valtapoliittisia pelikenttiä?

Kirja on saatavissa alla olevan linkin kautta BoD-verkkokaupasta sekä E-kirjana että fyysisenä kirjana. Lisäksi kirja on saatavilla hyvinvarustelluista kirjakaupoista.

Kirjan linkit:

Books on Demand

Suomalainen kirjakauppa

Adlibris

CDON

Lue myös: Jokainen yksilö voi osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan

%d bloggaajaa tykkää tästä: