Santeri Kärki - Pirkanmaan osuuskaupan edustajistovaalit 2024 ehdokas

Pirkanmaan osuuskaupan edustajistovaaleissa eli osuuskauppavaaleissa 2024 on ehdolla monia päteviä ja innostuneita ehdokkaita, jotka haluavat edistää osuuskaupan toimintaa ja asiakasomistajien etuja. Koska Pirkanmaan osuuskauppa on jäsentensä omistama, koen tärkeänä asettua ehdolle edistämään osuuskauppaa, jossa eettisyys, ekologisuus ja inhimillisyys yhdistyvät.
 

Olen yksi ehdokkaista ja haluan esitellä itseni ja kertoa, miksi minun kannattaa äänestää. Olen Santeri Kärki, 31-vuotias sosiaaliturvan ammattilainen, generalisti ja Tampereen kaupungin tarkastuslautakunnan jäsen

Tunnen talouden ja tunnen ihmiset, minkä takia tiedän, että pystyn edistämään meidän kaikkien asiaa edustajistossa. Olen ollut asiakasomistaja Pirkanmaan osuuskaupassa jo vuosien ajan ja olen tyytyväinen osuuskaupan palveluihin ja etuihin. Koen silti, että hiilijalanjälkeä voidaan edelleen vähentää ja paikallisia yrittäjiä sekä ihmisiä, eli meitä osuuskaupan jäseniä, osallistaa enemmän. Haluan myös oikeudenmukaisempaa ja reilumpaa voitonjakoa. Niin me osuuskaupan jäsenet kuin osuuskaupan työntekijät ansaitsemme enemmän. Samaan aikaan myös tuottajille tulee tarjota oma osuutensa.

 
Alla esittelen lyhyesti vaaliteemani osuuskauppavaaleissa 2024. Uskon, että voit samaistua näihin teemoihin ja kenties voisimme yhdessä ajaa jatkossa parempaa osuuskauppaa sinulle ja minulle! Pirkanmaan osuuskauppavaalit 2024 järjestetään 4.3.2024 – 20.3.2024 ja äänestää voivat kaikki yli 15-vuotiaas osuuskaupan jäsenet.

Pirkanmaan osuuskauppavaalit 2024

Pirkanmaan osuuskauppa on jäsentensä omistama

Paikallisuus

Osuuskaupan tulee olla vahva ja aktiivinen paikallinen toimija, joka tukee alueen elinvoimaa, työllisyyttä, yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä. Haluan, että osuuskauppa tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, järjestöjen ja yritysten kanssa ja osallistuu alueen tapahtumiin ja hankkeisiin.

Mainos

Yhteistyö

Haluan, että osuuskauppa tekee yhteistyötä paikallisten yhdistysten, järjestöjen ja yritysten kanssa ja osallistuu alueen tapahtumiin ja hankkeisiin.

Kestävä kehitys

Osuuskaupan on oltava edelläkävijä kestävässä kehityksessä ja ottaa vastuuta ympäristöstä, ilmastosta, eläinten hyvinvoinnista ja eettisestä kaupankäynnistä. Haluan, että osuuskauppa pienentää hiilijalanjälkeään, parantaa energiatehokkuuttaan ja lisää kierrätystä sekä tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tehdä hiilineutraaleja ja ekologisia valintoja.

Pirkanmaan osuuskauppavaalit 2024, Pirkanmaan edustajiston vaalit 2024, Hedelmiä ja Santeri Kärki

Edut ja osallistuminen

Haluan, että osuuskauppa jakaa tulostaan asiakasomistajilleen hyvinä etuina, kuten bonuksina, alennuksina ja maksutapaetuna. Osuuskauppa voi myös tinkiä omista voitoistaan tätä varten.

Työntekijöiden palkitseminen

Osuuskauppa voi hyvin, kun työntekijä voi hyvin. Moni ei tienaa tarpeeksi osuuskaupassakaan ja siksi suurien voittojen sijaan tulisi keskittyä enemmän työntekijöiden palkitsemiseen.

Enemmän paikallisia tapahtuma-etuja

Haluan, että Pirkanmaan osuuskauppa on enemmän läsnä tapahtumissa ja tarjoaa jäsenilleen etuja. Yhteistyötä eri seurojen ja kulttuuritoimjoiden kanssa tulee lisätä.

Tukea lasten ja nuorten harrastuksille

Kun hallitus leikkaa, osuuskauppa voi astua esiin. Osuuskaupan tulee tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuuksia harrastaa.

Edellä mainittujen teemojen lisäksi haluan muutenkin edistää reilumpaa, saavutettavampaa ja oikeudenmukaisempaa osuuskauppaa. Haluan varmistaa, että estettömyys toteutuu kaikkialla ja haluan luoda Pirkanmaan osuuskaupalle laajemmat turvallisen tilan periaatteet, niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin. Samalla tiloista tulee tehdä entistä paremmin esteettömiä, oli kyseessä sitten ravintolatilat tai kaupat.

Ja yksi tärkeimmistä, eikä tarpeeksi esillä olevista teemoista on myös reilu tuottajien tukeminen. Hintoja tulee laskea, mutta se ei saa tapahtua polkemalla alkutuottajille maksettavia summia ja ostamalla tuotteet siten, että tuottajalle ei jää käteen mitään. Reilu tulonjako koskee myös heitä ja tuottajien asemaa on parannettava Osuuskaupan ketjutoiminnassa.

Ravintoloiden osalta haluaisin lisätä vegaaniruokaa, mutta tuoda myös uusia konsepteja kokeiluun. Omaan makuun S-ryhmän ravintolatarjonta on liian suppeaa ja nähty jo monta kertaa.

FAQ - Usein kysyttyjä kysymyksiä Osuuskauppavaaleista

Pirkanmaan edustajiston vaalit pidetään 4.3.2024 – 20.3.2024. Äänestää voi myös sähköisesti!

Osuuskauppavaaleissa voivat äänestää kaikki yli 15-vuotiaat, Osuuskaupan täysivaltaiset jäsenet. Osuuskauppamaksu 100 euroa pitää olla maksettuna.

Äänestää voi sähköisesti tai kirjeäänestyksellä. Kaikille toimitetaan kirje kotiin ennen vaaleja. Jos olet ulkomailla osuuskauppavaalien aikana, voit silti äänestää sähköisesti!

Osuuskauppavaaleissa kannattaa äänestää, koska vaaleissa valitaan ne edustajat, jotka ajavat sinun asioitasi. Äänestämällä voi vaikuttaa oman osuuskaupan toimintaan valtavasti!

Hallinto päättää osuuskaupan toiminnan suunnasta, tavoitteista ja arvoista. Hallinto myös valvoo osuuskaupan taloutta ja varmistaa, että osuuskauppa jakaa tulostaan asiakasomistajilleen hyvinä etuina.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.