Orpon hallitus tulee kalliiksi veronmaksajille

You are currently viewing Orpon hallitus tulee kalliiksi veronmaksajille
Photo by Edmond Dantès on Pexels.com

Kaikki lakoista aiheutuvat laskut johtuvat Orpon hallituksen toimista. Yhtään lakkoa ei olisi, jos asioista neuvoteltaisiin. Onkin ihan perusteltua sanoa, että Orpon hallitus tulee kalliiksi veronmaksajille, vaikka Orpo itse väittää, että vika on Ay-liikkeen. Ei ole.

Orpon porukka irvailee köyhille ja tekee mitä tahtoo, vaalituloksesta huolimatta. Heikennyksiä ei luvattu ennen vaaleja, joten niille ei ole minkäänlaista mandaattia. Hallitus yrittääkin pysäyttää lakot kieltämällä lakkoilun. Suunta on hyvin samanlainen, kuin esimerkiksi Venäjällä. Lakkoilu on olennainen osa demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa ja se on tehokas tapa vaikuttaa politiikkaan vaalien välissä.

Muistutuksena: emme saisi edes äänestää, eikä meillä olisi esimerkiksi lomia tai vapaita, jos lakkoja ei olisi. Nykyisetkin oikeudet voidaan viedä pois ja siihen hallitus pyrkii. Mitään ei ole saatu ilmaiseksi ja saavutettuja etuja pitää puolustaa. Lakkoilu on terveeseen demokratiaan kuuluva keino osoittaa mieltä. Se on laillinen keino ja tunnustettu sellaisena monessa kansainvälisessä organisaatiossa ja esimerkiksi ILO:ssa. Lakkoilun poistajat ovat yleensä niitä, jotka eivät demokratiaa halua. Koska demokratia yleensä estää toimimasta mielivaltaisesti.

Mainos

Orpon tulisi ymmärtää tämä ja luopua heikennyksistä. Hallituksen touhut tulevat meille kaikille kalliiksi, kuten Orpo itsekin on todennut. Se, mitä Orpo ja valitettavan moni iltapäivälehti ei tunnu ymmärtävän on se, että lakot johtuvat puhtaasti hallituksesta. Siksi syyllisiäkin pitää etsiä hallituksesta, ei ay-liikkeestä. Yhtään lakkoa ei olisi, jos heikennysten sijaan tehtäisiin järkevää politiikkaa. Nyt asiantuntijoita ei kuunnella ja ideologia vie. Se on kallis tie, jossa maksajina olemme kaikki me veronmaksajat.

Jos tulevaisuudessa Suomi ei houkuttele investointeja, vika on Orpon porukan. Jos yrittäjät laittavat lappuja luukulle, vika on Orpon porukan.

Lakot ovat täysin oikeutettuja ja niitä tulee vielä lisää. Jokohan olisi aika hyväksyä, että hallitus ei nauti kansan luottamusta? Näiden jälkien siivoaminen uhkaa kestää kauan. Toivottavasti seuraava porukka ymmärtää, että leikattavaa löytyy toisesta päästä eli rikkaimmilta. Vaihtoehtoja köyhiltä leikkaamiselle on paljon ja niillä saataisiin Suomen talous jopa ylijäämäiseksi. Talouden pelastaminen ei todellakaan kiinnosta Orpon rosvojoukkoa, vaan hyvinvointivaltion myyminen vähiten tarjoavalle.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.