Äänestitkö Kokoomusta? Valmistaudu pettymykseen, sillä valtion velkaantuminen jatkuu

You are currently viewing Äänestitkö Kokoomusta? Valmistaudu pettymykseen, sillä valtion velkaantuminen jatkuu
Valtion velkaantuminen jatkuu hallituksesta huolimatta. Jatkossa maksumiehiksi joutuvat pienituloiset.

Äänestitkö Kokoomusta eduskuntavaaleissa valtion velkaantumisen taittamiseksi? Jos äänestit, valmistaudu pettymykseen ja siihen, että valtion velkaantuminen jatkuu.

“Valtio velkaantuu jatkossakin ja Kokoomuksen ehdottamat leikkaukset hidastavat talouskasvua”, kertoo Danske Bankin ekonomisti useassa mediassa julkaistussa jutussa.

Sopivasti uutinen leikkauspolitiikan haitoista ja valtion velkaantumisen jatkumisesta tuli ulos juuri vaalien jälkeen. Kokoomus ratsasti vaaleissa paljolti velkapopulismilla ja sillä, kuinka “vihervasemmisto” tuhoaa Suomen talouden. Velkaantumisen jatkumisesta sekä leikkauspolitiikan haitoista varoiteltiin paljon ennen vaaleja, mutta tulos oli karu kansan kannalta. Itsekin olen kirjoittanut leikkauspolitiikasta muun muassa tässä artikkelissa.

Mainos
Valtion velkaantuminen jatkuu. Leikkaukset syventävät ahdinkoa.

Kokoomus teki myös oman vaihtoehtobudjettinsa aiemmin viime vuonna, kuten Perussuomalaisetkin. Velan määrä vaihtoehtobudjeteissa oli kuitenkin suunnilleen sama, mitä se oli Marinin hallituksella. Ainoa ero näissä oli se, että menoja vähennettiin leikkaamalla kaikkein pienituloisimmilta. Kokoomuksen budjetissa rahaa oltaisiin jaettu kaikkein pienituloisimmilta suurituloisille yli miljardin arvosta.

Tutkimustieto kertookin karua kieltä Kokoomuksen harjoittaman politiikan hyödyistä ja nyt sille tuli vahvistusta jälleen yhdeltä ekonomilta – leikkaukset eivät pysäytä valtion velkaantumista ja köyhiin kohdistuvat leikkaukset kasvattavat jopa valtion menoja. Köyhyys on myös mielenterveysriski ja siitä mahdollisesti seuraava syrjäytyminen maksaa yhteiskunnalle enemmän, kuin mitä ihmisistä huolehtiminen.

Lue myös: Mielenterveyden kustannukset: mielenterveyden laiminlyönti maksaa Suomelle 11 miljardia vuodessa

Kylmät ajat ovat tulossa pian ja hyvinvointivaltio ottaa jälleen askeleen kohti pahoinvointivaltiota. Olen pahoillani niiden puolesta, jotka joutuvat kärsimään massojen huonoista äänestyspäätöksistä. Se ei ole oikein.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.