Riikka Purra förslag om höjning av moms på livsmedel

Du visar för närvarande Riikka Purra förslag om höjning av moms på livsmedel
Photo by Ella Olsson on Pexels.com

Riikka Purra förslag om höjning av moms på livsmedel skulle vara Sannfinländarnas svar på att hantera underskottet. Förslaget är totalt chockerande och rent av hänsynslöst, monstruöst. Högning av momsen på livsmedel vittnar på ett tankeväckande sätt om bristen på värderingar och å andra sidan fullständig oförmåga att sätta sig in i den genomsnittliga finländarens situation.

Regeringen försöker verkligen infria sitt rykte och vara en strikt svart regering. De kommande nedskärningarna ökar hemlösheten och utanförskapet. Att frysa förmånerna i tre år innebär att många redan har för lite pengar till mat. Då skärs det i konsumtionen. Statens ekonomi försämras ytterligare.

Redan nu står alltför många i brödkön och på grund av nedskärningarna är de där tidigare och längre. Om matpriserna höjs ytterligare, skulle människors möjligheter till ett mänskligt liv tas bort helt. Levnadskostnaderna stiger, men förmånerna är låsta i flera år, och samtidigt, med följderna av lokala överenskommelser och andra arbetslivsreformer, stiger inte lönerna. Fattiga blir fler, och allt färre har råd att äta. Arbetsförmåga försvinner inte med ökad stress, och ingen arbetshälsa förbättras i ständig hunger. När det inte finns jobb, kan man inte undvika misär. Ingen har valt att leva i fattigdom, och varje intelligent varelse skulle förstå det. Kanske regeringen saknar det.

Mainos

Scenariot där folket bokstavligen svälter låter bättre för regeringen än att ta itu med skatteflykt eller beskatta skadliga saker hårdare. Eller att höginkomsttagare faktiskt deltar i ansträngningarna. Skuldrallyt fortsätter, och på grund av “reformerna” minskar antalet betalningsförmögna när arbetsförmågan försvinner.

Samtidigt blir även mediciner och hälsovård dyrare. Grymt.

Höjning av moms på livsmedel påverkar också barn

Höjning av momsen vore mycket grymt, men en mycket konsekvent handling från denna regering. Den största utgiften för små inkomster och arbetslösa, förutom hyran, är mat. Redan nu offrar många mammor i barnfamiljer sin egen mat för att barnen ska få mat. Vad kommer situationen att vara i framtiden när endast nedskärningar gör familjers liv till en mardröm?

Har regeringen verkligen ingen empati? Eller använder de inte sitt förnuft? De föreslagna förändringarna innebär en katastrof för människor. En hungrig person söker mat, inte arbete. Detta kanske passar Samlingspartiet också, och det kommer inte som någon överraskning. När det kalla hjärtat på högerkanten pulserar i stället för empati, det hjärta som driver den 1 %, täckt av fattiga människors blod, spelar hungersdöd och liten hemlöshet ingen roll. De rika stöds ändå generöst. Även om momsen på maten ökar, kommer de fortfarande att ha många tusen euro mer i handen än tidigare.

Sannfinlandärna har kommit långt på kort tid. Partiet har visat att de inte bryr sig om de fattiga, de är villiga att ta alla besparingar även från arbetarna och låta barnen dö av svält. Denna höjning av momsen på livsmedel innebär också att medelklassen lätt förlorar skatteavdragen. Så bara de rikaste blir rikare. Om du fortfarande försvarar detta och vill driva finländarnas sak, har du förtjänat ditt öde. Det är bara synd att andra måste lida på grund av envisheten.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.