Ruuan arvonlisäveron korotus kertoo Riikka Purran ihmisarvojen puutteesta

You are currently viewing Ruuan arvonlisäveron korotus kertoo Riikka Purran ihmisarvojen puutteesta
Köyhiä poljetaan entistä enemmän oikeiston toimesta.

Riikka Purran ehdotus ruuan arvonlisäveron korotuksesta olisi persujen vastaus alijäämän kiinnikuromiseen. Ehdotus on totaalisen järkyttävä ja suorastaan sydämetön, hirviömäinen. Ruuan arvonlisäveronkorotus edes ajatuksen tasolla kertoo arvojen puutteesta ja toisaalta täydestä kyvyttömyydestä asettua tavallisen suomalaisen asemaan.

Hallitus yrittää tosiaan lunastaa tittelinsä ja olla sinimusta hallitus. Tulevat leikkaukset lisäävät asunnottomuutta ja osattomuutta. Etuuksien jäähdytys kolmeksi vuodeksi tarkoittaa sitä, että monella on muutenkin liian vähän rahaa ruokaan. Silloin tingitään kulutuksesta. Valtiontalous sakkaa siis entisestään.

Jo nyt liian moni on leipäjonossa ja etuusleikkausten seurauksena siellä ollaan entistä aiemmin sekä entistä kauemmin. Kun vielä ruuan hintaa nostettaisiin, inhimillisen elämän edellytykset vietäisiin täysin. Elinkustannukset kohoavat, mutta etuudet on lukittu useaksi vuodeksi ja samalla paikallisten sopimisten ja muiden työelämäuudistusten seurauksena palkatkaan eivät nouse perässä. Köyhiä tulee lisää ja yhä harvempi voi syödä. Työkyvyttömyys ei lähde lisästressillä, eikä kenenkään työlyly parane jatkuvassa nälässä. Kun työpaikkoja ei ole, kurjuutta ei voi välttää. Kukaan ei ole kuitenkaan valinnut elää köyhyydessä ja jokainen älyllinen olento sen ymmärtäisi. Ehkä hallituksesta puuttuu sellaiset.

Mainos

Skenaario, jossa kansa literally nääntyy nälkään, kuulostaa hallituksen mielestä paremmalta kuin se, että veronkiertoon puututaan tai haittoja verotetaan tiukemmin. Tai että suurituloiset oikeasti osallistuisivat talkoisiin. Velkaralli jatkuu ja “uudistusten” takia maksukykyisten määrä vähenee, kun työkyky häviää.

Samalla myös lääkkeistä ja terveydenhuollosta tulee kalliimpaa. Julmaa.

Ruuan arvonlisäveron korotus osuu myös lapsiin

Arvonlisäveron korotus olisi erittäin julma, mutta tältä hallitukselta valitettavan johdonmukainen teko. Suurin menoerä vuokran ohella pienituloisilla ja työttömillä on ruoka. Jo nyt moni lapsiperheen äiti tinkii omasta syömisestään, jotta lapset saavat ruokaa. Mikähän mahtaa olla tilanne tulevaisuudessa, kun jo pelkät leikkaukset tekevät lapsiperheiden elämästä helvettiä?

Eikö hallitus oikeasti tunne lainkaan empatiaa? Tai käytä järkeä? Esitetyt muutokset tietävät katastrofia ihmisille. Nälkäinen ihminen hakee ruokaa, ei töitä. Tämä kai sopii Kokoomuksellekin, eikä se yllätä. Kun empatian sijaan oikealla puolella sykkii kylmä, pienituloisen sydänverellä kuorrutettu 1 %:n asioita ajava sydän, pieni kodittomuus ja nälkäkuolema ei paljoa paina. Rikkaitahan tuetaan kuitenkin avokätisesti. Vaikka ruuan arvonlisävero nousisi, käteen jäisi monta touhutonnia enemmän, kuin aiemmin.

Kauas on perussuomalaiset tulleet lyhyessä ajassa. Puolue on osoittanut, että köyhät eivät kiinnosta, duunareilta ollaan valmiita viemään kaikki säästötkin ja lapset saavat kuolla nälkään. Tuo ruuan arvonlisäveron korotus aiheuttaa myös sen, että keskiluokkakin menettää helposti veronkevennykset. Eli vain rikkaimmat rikastuvat. Jos tätä edelleen puolustaa ja haluaa ajaa suomalaisen asiaa, niin silloin on kohtalonsa ansainnut. Valitettavaa vain on, että muut joutuvat kärsimään uppiniskaisuuden takia.

Jos persut olisivat työväen puolue, ne eivät olisi nyt leikkaustalkoissa ja haukkumassa työttömiä loisiksi.

Kannattaa valmistautua siihen Ruotsin tiehen ja pian, koska leikkaukset ja alvin korotus luovat varmasti varjoyhteiskunnan. Tätäkö persut haluavat? Ilmeisesti. Ei tämä puolue ainakaan suomalaisten tai duunarien puolella ole.

Ylipäätään koko hallitus alkaa vaikuttaa parodian sijaan joltain pahuuden ilmentymältä. En yleensä käytä termiä pahuus, vaan empatiakyvyttömyys, typeryys yms. Nyt vaan näyttää siltä, että tuhoja ei tehdä typeryyttään, vaan ihan silkasta sadismista. Ei kukaan voi olla niin sokea, ettei näkisi, mitä leikkaukset etuuksista ja ruuan hinnan korotus tekee ajatteleville, tunteville ihmisille.

Jokohan olisi aika kaivaa kovat keinot kikkapankista ja aloittaa yleislakko?

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.