Ihmisoikeudet ovat universaaleja, eivät mielipideasia

You are currently viewing Ihmisoikeudet ovat universaaleja, eivät mielipideasia
Ihmisoikeudet ovat universaaleja ja jakamattomia. Ne eivät saa riippua kenenkään mielipiteistä tai henkilökohtaisista vakaumuksista.

Ihmisoikeudet ovat universaaleja ja jakamattomia. Ne eivät saa riippua kenenkään mielipiteistä tai henkilökohtaisista vakaumuksista. Tai senhetkisestä hallituskokoonpanosta. Valitettavasti nyt näyttää siltä, että hallituskokoonpano määrää sen, kunnioitetaanko ihmisoikeuksia vai ei.

Suomi meni valtavasti eteenpäin ihmisoikeuksissa Sanna Marinin hallituskauden aikana. Vähemmistöjen oikeuksia parannettiin merkittävästi ja esimerkiksi ihmisten oikeus elämään toteutui paremmin etuuksien korotusten ansiosta. Saavutusten lista oli pitkä ja sen voi lukea tästä.

Nyt Suomessa uhataan ottaa valtavaa takapakkia eri ryhmien ihmisoikeuksien osalta. Meillä on tarjota natsiyhteyksistä tunnettu ministeri, jonka puolue ajaa avoimesti ulkomaalaistaustaisten ihmisten oikeuksien polkemista. Kokoomus taas ajaa mielellään köyhiä kadulle ja nälkiintymään. Yhdessä nämä takapajuiset toimijat ajavat vähemmistöjen ja naisten oikeuksien heikentämistä. Lasten oikeuksiakin ollaan heikentämässä merkittävästi ja lapsiperheiden tulot voivat pudota jopa 20 %:lla. Tein tästä laskelman, jonka voit tarkistaa täältä. Kontrasti edelliseen hallitukseen on merkittävä. Huonolla tavalla.

Mainos

Ihmisoikeudet eivät voi olla juhlapuheita

Ihmisoikeudet eivät ole vain kivoja ehdotuksia tai juhlapuheita paperilla. Ne ovat ohjenuora, jonka tulisi ohjata kaikkea toimintaamme ja joiden turvaamiseen ja toteutumiseen meidän kaikkien tulisi sitoutua.

Ihmisoikeuksien puolustaminen ei ole valinnainen tehtävä, vaan kaikkien velvollisuus. Se, mitä voidaan tehdä yhdelle ryhmälle, voidaan tehdä myös muille.

Kun ihmisoikeudet kyseenalaistetaan tai niitä rajoitetaan mielipiteiden perusteella, olemme heikoilla jäillä. Emme voi sallia, että joidenkin ihmisten oikeudet riistetään tai että heidän arvokkuutensa ja ihmisarvonsa asetetaan kyseenalaisiksi mielipiteiden, taustan, seksuaalisen suuntautumisen tai uskonnon takia. Ihmisoikeuksien turvaaminen on meidän kaikkien vastuulla.

Ihmisoikeuksien ei pitäisi olla mielipidekysymys. Niiden pitäisi olla itsestäänselvyys ja niiden pitäisi toteutua hallituksesta riippumatta. Pidetään huolta toisistamme ja varmistetaan, että jokainen saa nauttia näistä perusoikeuksista. Ei olla enää hiljaa ja mennään mielenosoituksiin. Vaaditaan ihmisoikeusrikkomuksista tuomioita.

Maailma, jossa ihmisoikeuksia kunnioitetaan, on parempi maailma meille kaikille.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.