Hyvää itsenäisyyspäivää! Yhteistyöllä varmistetaan itsenäisyys jatkossakin

Hyvää itsenäisyyspäivää! Glad självständighetsdag!

Suomi viettää 105. itsenäisyyspäiväänsä hyvin poikkeuksellisissa oloissa. Idän naapurin Venäjän aloittama hyökkäyssota uhkaa myös Suomen itsenäisyyttä. Nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa itsenäisten valtioiden kyky tehdä yhteistyötä ja olla solidaarisia korostuu valtavasti ja on erityisen tärkeää kaikkien turvallisuuden kannalta.

Suomi rakennettiin aikanaan yhteistyöllä. Suomi sai toisen maailmansodan jälkeen kansainvälistä apua ja kotimaan politiikassa pidettiin huolta, ettei kukaan tipu kyydistä. Nykyisessä maailmantilanteessa on tärkeää, että teemme yhteistyötä EU:n kanssa ja autamme Ukrainaa, jotta myös heidän itsenäisyytensä säilyy.

Lue myös: Ukrainan sota on seurausta ihmisen ahneudesta – seurauksista kärsivät eniten tavalliset ”ihmiset”

Samalla on tärkeä varmistaa, että kotimaassa kukaan ei tipu kelkasta. Pienituloisia tulee tukea ja Suomen yhtenäisyyttä vahvistaa. Parhaiten se onnistuu, kun mahdollisimman moni suomalainen voi osallistua hyvinvointiyhteiskunnan toimintaan.

Suomella on ollut hyviä ja huonoja hetkiä historiansa aikana. Tulevaisuudesta voidaan aina rakentaa parempi ja se pitää tehdä luontoa kunnioittaen ja ihmisoikeudet turvaten.

Venäjän tie olkoon hyvä opetus siitä, mitä Suomi ei halua olla. Meillä ihmisoikeuksia ja luontoa kunnioitetaan ja me teemme yhteistyötä. Sillä emme ole parempia kuin muut. Olemme yhtä hyviä, kuin muut

Tutustu jalkapallon salaiseen matkaan kohti diktatuuria. Lue lisää täältä!

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: