6 syytä, miksi Perussuomalaiset eivät ole työväen puolella

You are currently viewing 6 syytä, miksi Perussuomalaiset eivät ole työväen puolella
Perussuomalaiset eivät tosiasiassa aja juuri yhtään suomalaisten tai työväen asiaa.

Perussuomalaisista on luotu kuva työväen puolueena, joka edustaa tavallista duunaria, kun “nykyään demarit eivät pysty siihen”. Todellisuudessa Perussuomalaisten toiminta on kaukana työväenpuolueesta ja Perussuomalaisten ajamat asiat heikentävät tosiasiallisesti suomalaisten tilannetta merkittävästi Perussuomalaiset eivät ole työväen puolella.

Pääasiassa Perussuomalaiset ovat valmiita leikkaamaan duunareilta ja tuhoamaan hyvinvointivaltion. Alla on esitelty 6 eri syytä, minkä takia Perussuomalaiset eivät aja tavallisen suomalaisen asiaa ja miksi Perussuomalaiset eivät ole työväen puolella.

Perussuomalaiset ajavat uutta kikyä

Perussuomalaiset ajavat leikkauksia samalla tahdilla kuin Kokoomus ja sen lisäksi Perussuomalaiset ovat valmiita tekemään uuden kikyn. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on luvannut, että tulevien leikkausten rinnalla Sipilän hallituksen kiky näyttää naurettavan pieneltä.

Mainos

Sipilän kikyssä työntekijät laitettiin tekemään lisää työtä, mutta ilman palkkaa “Suomen kilpailukyvyn kehittämiseksi”. Marinin hallitus lakkautti kiky-uudistukset. Kikyn myötä palkat laskivat ja lisäksi lomarahoja leikattiin ja osa työnantajamaksuista siirrettiin työntekijän maksettavaksi. Ilmeisesti Perussuomalainen duunari haluaa omasta palkastaan leikattavan, tai sitten Perussuomalaisten valheet ovat uponneet hyvin.

Leikkaukset kulttuuriin

Perussuomalaiset ajavat leikkauksia kulttuuriin.
Perussuomalaiset ajavat leikkauksia kulttuuriin. Kuva: Jadson Thomas on Pexels.com

Tuoreimpana väläytyksenä Riikka Purra kertoi, että kulttuurista voidaan leikata. Tämä tarkoittaa sitä, että pian eläkeläiset, työttömät ja duunarit eivät sitten pääse enää katsomaan teatteriesityksiä tai museoon. Myös kirjastot tulevat kokemaan kovat leikkaukset ja niiden määrä vähenee. No, ehkä työväki ei sitten tarvitse kulttuuria. Samalla leikkaukset kulttuuriin heikentävät toki talouskasvua!

Lue myös: Oikeistolainen leikkauspolitiikka on ajanut kunta-alan kriisiin

Leikkaukset etuuksista, koulutuksesta ja terveydenhoidosta

Moni meitä nauttii nuorempana ilmaisesta koulutuksesta ja osa menee korkeakouluunkin ja maksaa vain YTHS:n jäsenmaksun. Perussuomalaisten leikkauslistaan kuuluu myös koulutus, joten tulevat sukupolvet eivät saisi nauttia ilmaisesta koulutuksesta. Lisäksi koulutusleikkaukset osuvat kovaa myös opettajiin, sillä yhä pienemmällä henkilökunnalla on enemmän oppilaita opetettavanaan ja ohjattavanaan. Sehän onkin suurin syy siihen, miksi kouluissa on rauhatonta – ei maahanmuutto.

Lisäksi Sipilän hallitus leikkasi jo aiemmin etuuksista ja Perussuomalaiset olisi valmiita nykyisen kriisin aikana palauttamaan etuudet aiemmalle tasolle. Samalla leikataan luonnollisesti myös eläkeläisten ja opiskelijoiden rahoja, mutta myös työttömäksi joutuvat duunarit tulevat kärsimään. Leikkaukset ovat samanlaisia ja epäinhimillisiä, kuin Kokoomuksella.

Lisäksi terveydenhuollosta leikattaisiin lisää. Samalla jonot hoitoihin kasvavat ja käyntien hinnat tulevat nousemaan, kunnes palvelut myydään alehintaan suursijoittajille. Sitten ei köyhä tai keskiluokkainen välttämättä enää saakaan palveluita, ainakaan kovin edullisesti. Hienoa työväen asian ajamista!

Jalkapallon vaiettu matka valtalajiksi. Tekijä: Santeri Kärki

Ay-liikkeen lakkauttaminen

Perussuomalaiset ajavat voimakkaasti “Ay-mafian” alasajoa. Todellisuudessahan ay-liike on juuri se tekijä, jonka takia vaikkapa tehdastyöntekijä saa tehdä töitä nykyisillä työehdoilla ja palkoilla.

Lue myös: Miksi duunarit vihaavat AY-liikettä, vaikka se puolustaa heitä?

Jos Kokoomuksen haaveilema paikallinen sopiminen saadaan mukaan pakettiin, niin tulevaisuudessa ilman ay-liikettä se 3000 e/kk tienaava duunari voidaan erottaa työpaikasta tai ehdottaa, että neuvotellaan palkka 1200 e/kk tasolle. Samalla voidaan lisätä työaikaa ja vaikka poistaa lisät. Tarkemmin aiheesta ja paikallisesta “sopimisesta” voit lukea täältä. Mutta joka tapauksessa on aika selvää, että työväen asiaa “ay-mafian alasajo” ei oikein auta.

Ja koska joku vääräleuka tulee sanomaan ay-liikkeen verovapaudesta – vasemmalta on ajettu tästä luopumista, mutta EK ei siihen suostunut. Tästä on kirjoittanut useasti muun muassa Saku Timonen.

Ero EU:sta

Tässä kohtaa moni ajattelee, että markka takaisin ja Suomen talous nousuun. No, todellisuudessa Suomen talouden ahdinko on puhdasta seurausta Kokoomuksen ajamasta leikkauspolitiikasta – siis siitä samasta, jota Perussuomalaiset poliitikot nyt ajavat. Ero EU:sta olisi oikeastaan paras tapa pistää suomalainen duunari työttömäksi, köyhyyteen ja alttiiksi Venäjälle. Ei hyvä duunarille! Jos ette usko, voitte katsoa, millanen paskamyrsky Iso-Britanniassa on.

Perussuomalaiset ovat Venäjän puolella

Valitettavasti Perussuomalaisten agendaan kuuluu levittää laajalti disinformaatiota, rapauttaa luottamusta yhteiskuntaan ja luoda kuppikuntia.

Arvaatteko missä samanlaista toimintaa harjoitetaan? No Venäjällä tietenkin! Esimerkiksi Wille Rydmanin toiminta on kuin suoraan Putinin trollitehtaalta tuotettua – vaikkakin se lienee tässä tapausessa ainoastaan Rydmanin omaa toimintaa. Joka tapauksessa Perussuomalaisten toiminta sataa täysiä Venäjän laariin, kuten muidenkin äärioikeistopuolueiden.

Perussuomalaisten ajama vähemmistöjen syrjintä ja median luottamuksen rapauttaminen voivat pahimmillaan johtaa tilanteeseen, joka Venäjällä on – yksi totuus on oikea ja kaikki muut on pelkkää valetta. Silloin myös muiden ihmisoikeuksia voidaan vähentää, eikä lopulta vaino ja rasismi kohdistu enää pelkästään vähemmistöihin. Tällaisessa ilmapiirissä on sanomattakin selvää, että yritykset eivät halua olla Suomessa, mikä johtaa työttömyyden kasvuun ja lisävelkaantumiseen. Äärioikeisto on oikeastaan suurempi uhka kuin kommunismi.

Yhteenveto

Edellä mainittu listaus oli vain pieni jäävuoren huippu siitä, miksi Perussuomalaiset eivät ole työväen puolella ja miksi puolue ei oikeastaan ole edes suomalaisten puolella. Puolueen äänestäminen on haitallista meille kaikille ja loppupeleissä puolueen politiikka ajaa hyvin pienen väestönosan asiaa. Todennäköisesti jälleen 9/10 suomalaisesta tulisi köyhtymään Persujen ollessa hallituksessa. Perussuomalaisten äänestäminen köyhdyttänee muutenkin suomalaisia, sillä lyhytnäköinen ilmasto– ja maahanmuuttopolitiikka tulee tulevaisuudessa erittäin kalliiksi.

Onneksi eduskuntavaaleissa voi vaikuttaa. Me emme saa alistua Perusvenäläisten alaisuuteen tai vihapuheelle.

P.s Pirkanmaalla voit äänestää Vihreitä ehdokkaita, jotka ovat suomalaisen puolella. Katso kaikki ehdokkaat täältä.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.