Sota Ukrainaa vastaan on Venäjän valtion, ei kansalaisten aiheuttama

Venäjän valtion sotatoimet Ukrainaa kohtaan ovat epäoikeutettuja, rikkovat ihmisoikeuksia ja sotivat kaikkia kansainvälisiä lakeja vastaan. Hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on tuomittavaa ja tulee lopettaa heti.

Samalla kun tuomitsemme Venäjän valtion toimet, meidän pitää myös muistaa, että suuri osa venäläisistä on kuten sinä ja minä. He haluavat viedä lapsen kouluun, käydä töissä, katsoa elokuvia ja viettää aikaa ystävien kanssa.

Sotatoimet ovat konservatiivisen ja ahneen diktaattorin Vladimir Putinin ja hänen lähipiirinsä tekemiä ja aiheuttamia. Niiden tavoite on lisätä heidän valtaa ja omistuksia. He ovat itsekkäitä ihmisiä, jotka ajattelevat vain omaa etuaan. Omaa etuaan puolustamaan he ovat manipuloineet ihan tavallisia duunareita, jotka luulevat puolustavansa isänmaataan.

Mainos

Näin ei ole.

Tämä mielikuva on luotu disinformaation avulla. Sen saman, jota Suomessakin on alkanut esiintyä.

Tavallinen venäläinen ei sotaa tai sotimaan halua sen enempää, kuin ukrainalainen, suomalainen tai ruotsalainenkaan. Venäjän toimet pitää pysäyttää heti ja saada uusi, ihmisoikeuksia kunnioittava hallitus maahan. Jokainen ihmishenki on arvokas ja sotatoimet eivät kuulu enää 2020-luvun maailmaan.

I stand with Ukraine.

Lue myös: Venäjä legitimoi toimintaansa urheilun avulla – urheiluseurat ja -järjestöt tukevat Venäjää passiivisesti

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.