Sota Ukrainaa vastaan on Venäjän valtion, ei kansalaisten aiheuttama

Venäjän valtion sotatoimet Ukrainaa kohtaan ovat epäoikeutettuja, rikkovat ihmisoikeuksia ja sotivat kaikkia kansainvälisiä lakeja vastaan. Hyökkäyssota Ukrainaa vastaan on tuomittavaa ja tulee lopettaa heti.

Samalla kun tuomitsemme Venäjän valtion toimet, meidän pitää myös muistaa, että suuri osa venäläisistä on kuten sinä ja minä. He haluavat viedä lapsen kouluun, käydä töissä, katsoa elokuvia ja viettää aikaa ystävien kanssa.

Sotatoimet ovat konservatiivisen ja ahneen diktaattorin Vladimir Putinin ja hänen lähipiirinsä tekemiä ja aiheuttamia. Niiden tavoite on lisätä heidän valtaa ja omistuksia. He ovat itsekkäitä ihmisiä, jotka ajattelevat vain omaa etuaan. Omaa etuaan puolustamaan he ovat manipuloineet ihan tavallisia duunareita, jotka luulevat puolustavansa isänmaataan.

Näin ei ole.

Tämä mielikuva on luotu disinformaation avulla. Sen saman, jota Suomessakin on alkanut esiintyä.

Tavallinen venäläinen ei sotaa tai sotimaan halua sen enempää, kuin ukrainalainen, suomalainen tai ruotsalainenkaan. Venäjän toimet pitää pysäyttää heti ja saada uusi, ihmisoikeuksia kunnioittava hallitus maahan. Jokainen ihmishenki on arvokas ja sotatoimet eivät kuulu enää 2020-luvun maailmaan.

I stand with Ukraine.

Lue myös: Venäjä legitimoi toimintaansa urheilun avulla – urheiluseurat ja -järjestöt tukevat Venäjää passiivisesti

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: