Alla strejker i Finland är helt och hållet Petteri Orpos regerings fel

Du visar för närvarande Alla strejker i Finland är helt och hållet Petteri Orpos regerings fel

Finlands trafik stannade igen på grund av strejk på torsdag den 14 december 2023. Denna strejk och alla kommande strejker i Finland är helt och hållet Petteri Orpos regerings fel, inte fackföreningens eller arbetarnas. Trots vad propagandamaskineriet påstår är det Orpos regering som alltid är ansvarig för strejker och ekonomiska förluster.

Både i medierna och på högerns sociala mediekanaler har en enorm propagandavåg börjat om hur strejker kostar ekonomin mycket och hur människor lider när de inte kan komma till jobbet. De har rätt, men syndabocken i denna propaganda är fel. Syndabocken är Orpos regering, som gör vad den vill, oavsett folkets åsikter och forskarnas uttalanden. Jag och förmodligen ingen annan minns något löfte före valet om att de allra fattigaste skulle få sina bidrag skurna eller att löner skulle minska ytterligare genom lokal avtal. Minskningen av förmåner i sig orsakar redan enormt mycket barnfattigdom och hemlöshet.

Propagandan om en dags förstörelse är verkligen absurd när man tänker på hur mycket livet för till exempel busschaufförer och vårdpersonal försvåras på grund av nedskärningarna. Många förlorar hundratals euro varje månad och blir fattigare, trots att arbetstimmarna inte minskar. På grund av lokal överenskommelse kommer tilläggen att minska, och gränsen mellan arbete och fritid suddas ut. När det inte längre är tillåtet att strejka kan ingen ens ingripa. Ingen arbetsoförmögen blir mystiskt sysselsatt genom nedskärningar. Därför är det viktigt att göra Orpo och högern medvetna om att förarmning och förtryck av människor inte är okej.

Mainos

Man får verkligen vad man beställer. Ingen strejkar för nöjes skull. Det skulle inte finnas några strejker om Orpos regering inte genomförde absurd nydaning som hotar människors rätt till liv och tar arbetslivet årtionden tillbaka. Attraktiviteten för Finland som investeringsdestination kan försämras, och tyvärr lider företagen. Men dessa lidanden orsakas av Orpos regering.

Den 14 december 2023 är strejken och kommande strejker helt Orpos regerings fel, och jag rekommenderar företagare och medborgare att skicka sina fakturor direkt till Orpo. Och att ansluta sig till strejkerna. Det finns mer än tillräckligt tungt skäl för strejker, och om regeringen fortsätter på den inslagna diktatorvägen bör strejkarna intensifieras.

Läs också: Året 2023 var svårt sett ur finländsk demokratis och mänskliga rättigheters perspektiv.

kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.