Orpon hallitus on ainoa syyllinen lakkoihin ja taloudellisiin tappioihin – tätä menoa 14.12. lakko on vain alkusoittoa

You are currently viewing Orpon hallitus on ainoa syyllinen lakkoihin ja taloudellisiin tappioihin – tätä menoa 14.12. lakko on vain alkusoittoa
Orpon hallitus on ainoa syyllinen lakkoihin.

Suomen liikenne pysähtyy lakon takia jälleen torstaina 14.12.2023. Tämä lakko ja kaikki muut tulevat lakot ovat puhtaasti Petteri Orpon hallituksen, ei ay-liikkeen tai työntekijöiden syy. Vaikka propagandakoneisto muuta väittää, Orpon hallitus on ainia syyllinen lakkoihin ja taloudellisiin tappioihin.

Sekä mediassa että oikeiston somekanavilla on alkanut valtava propagandatulva siitä, kuinka lakot maksavat paljon taloudelle ja kuinka ihmiset kärsivät, kun eivät pääse töihin. He ovat oikeassa, mutta syyllinen on tässä propagandassa väärä. Syyllinen on Orpon hallitus, joka tekee mitä haluaa, kansan mielipiteestä ja tutkijoiden lausunnoista huolimatta. Minä eikä varmaan kukaan muukaan muista yhtään lupausta ennen vaaleja, että kaikkein köyhimmiltä leikataan tai että paikallisen sopimisen myötä monen palkat laskevat lisäsatasia. Etuuksien leikkaus itsessään jo aiheuttaa valtavasti lapsiperheköyhyyttä sekä asunnottomuutta.

Propaganda yhden päivän tuhoista on todella absurdi kun miettii, kuinka paljon esimerkiksi bussikuskien ja hoitajien elämä hankaloituu leikkausten takia. Moni menettää satasia kuukaudessa ja köyhtyy, vaikka työtunnit eivät vähene. Paikallisen sopimisen takia lisät tulevat laskemaan ja työn sekä vapaa-ajan väli hämärtyy. Kun lakkoillakaan ei enää saisi, niin silloin kukaan ei voi edes puuttua tähän. Eikä yksikään työkyvytön mystisesti työllisty leikkauksilla. Tämän takia on tärkeää herättää Orpo ja oikeistopoppoo siihen, että ihmisten köyhdyttäminen ja alaspolkeminen ei ole ok.

Mainos

Sitä tosiaan saa mitä tilaa. Kukaan ei lakkoile huvikseen. Yhtään lakkoa ei olisi, jos Orpon hallitus ei tekisi järjettömiä uudistuksia, jotka vaarantavat ihmisten oikeuden elämään sekä vievät työelämää vuosikymmeniä taaksepäin. Suomen houkuttelevuus investointikohteena voi heiketä ja yritykset valitettavasti kärsivät. Mutta nämä kärsimykset ovat Orpon hallituksen aiheuttamia.

14.12.2023 lakko ja tulevat lakot ovat täysin Orpon hallituksen ja suosittelen yrittäjiä ja kansalaisia laittamaan laskut suoraan Orpolle. Ja liittymään mukaan lakkoihin. Lakkoihin on enemmän kuin painava syy ja lakkojen tulee koventua, mikäli hallitus jatkaa valitsemallaan sanelemisen tiellä.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.