Missä sinä olit, kun Orpon hallitus tuhosi demokratian?

You are currently viewing Missä sinä olit, kun Orpon hallitus tuhosi demokratian?
Suomi on vaarassa lipsua pois demokratiasta.

“Missä sinä olit, kun Orpon hallitus tuhosi demokratian ja miksi et tehnyt mitään?” Tätä saatetaan kysyä 30 vuoden päästä, jos nyt ollaan hiljaa. Kehitys Suomessa on erittäin huolestuttavaa tällä hetkellä demokratian kannalta.

Kenen mielestä ihmisoikeudet, tasa-arvo ja vähemmistöjen oikeudet eivät kuulu demokratiaan? Kuka rajoittaa ihmisoikeuksia näennäisen kriisin varjolla?

Joku saattaisi vastata, että Putin. Eikä hän olisi väärässä. Valitettavasti sama pätee myös Perussuomalaisiin ja Jussi Halla-Ahoon.

Mainos

Halla-Aho kommentoi Piispa Teemu Laajasalon haastattelussa, että hänen mielestä ihmisoikeudet, tasa-arvo tai vähemmistöjen oikeudet eivät kuulu demokratiaan. Hän ei voisi olla enempää väärässä, sillä demokratian ja oikeusvaltion tulisi optimitilanteessa turvata kaikkien oikeudet, vaikka hallituksessa olisi persujen ja kokoomusten kaltaisia ihmisoikeuksista viis välittäviä puolueita.

Lue myös: 4 syytä, miksi Perussuomalaiset ovat aito uhka demokratialle ja länsimaalaisille ihmisarvoille

Hallitus on kovaa vauhtia ajamassa leikkauksia kaikkein köyhimpien toimeentuloon, vaarantaen heidän perusoikeuksien toteutumisen. Jotta näin kävisi, Perustuslakivaliokunta valikoi asiantuntijat, joita se kuuntelee asiassa. Tämä on ennennäkemätöntä.

Lisäksi hallitus on muutaman Venäjän tuoman pakolaisen varjolla sulkemassa rajat kaikilta turvapaikanhakijoilta. Tämäkin on törmäämässä perustuslakiin, mutta suunta on pelottava – lähes jokainen hirmuteko maailmalla on alkanut sillä, että ihmisoikeuksia poljetaan jonkin tekosyyn varjolla. Siitä on jyrkkä alamäki sen jälkeen, kun ihmisoikeuksien polkeminen on aloitettu. Keinojen tulee olla oikeasuhteisia suhteessa uhkaan. Nyt näin ei ole. Tuntuu siltä, että rasistista ja itsekästä agendaa aletaan ajaa Venäjän aiheuttaman kriisin takia. Rajat ovat pian kiinni kaikilta ei-valkoisilta. 

Lue myös: Rasismi ei ole isänmaallista

Kehitys oli juuri tällaista Venäjällä, eli perustuslakia ja ihmisoikeuksia alettiin vähitellen ties minkä tekosyyn varjolla polkea. Nyt Perussuomalaiset ajavat täysin samaa Suomeen. Jos Suomi alkaa polkea pakolaisten ihmisoikeuksia, siitä on lyhyt matka siihen, että seuraavaksi vuorossa ovat vähemmistöt. 

Tässä kannattaa olla erittäin hereillä, tai pian voidaan sanoa, että sivistysvaltio ja demokratia on muisto vain. Olemme tätä menoa Unkarin ja Venäjän tiellä, sen kuuluisan Ruotsin tien lisäksi.

Valtavia “saavutuksia” sinimustalle hallitukselle alle vuoden kestäneellä taipaleella.

Missä sinä olit, kun Orpon hallitus tuhosi demokratian ja miksi et tehnyt mitään? Tätä saatetaan kysyä 30 vuoden päästä. Toivottavasti vastaus on, että olin pysäyttämässä kehitystä, enkä ollut hiljaa. 

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.