Rasismi ei ole isänmaallista

You are currently viewing Rasismi ei ole isänmaallista
Rasismi ei ole isänmaallista, vaan pikemminkin päinvastoin. Kuvituskuva: Pixabay

Rasismi on vastenmielinen ilmiö, joka ei valitettavasti ole vieras Suomessa. Vaikka moni meistä haluaisi ajatella, että Suomi on tasa-arvoinen ja avoin maa, todellisuus on toisenlainen. Erityisesti Perussuomalaisten harjoittama rasismi on herättänyt keskustelua ja huolta Suomen tilasta. Se on kuitenkin selvää, että rasismi ei ole isänmaallista.

Rasismi on syvästi vahingollista yhteiskunnalle, ja sen vastustaminen on meidän kaikkien vastuulla. Rasismi ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää, eikä se ole millään tavalla isänmaallista. Päinvastoin, se on omiaan heikentämään yhteiskunnan yhtenäisyyttä ja luomaan eriarvoisuutta.

Perussuomalaisten harjoittama rasismi on erityisen huolestuttavaa, sillä he ovat yksi Suomen suurimmista poliittisista puolueista. Puolueen jäsenten ja edustajien esittämät rasistiset kommentit ja kannanotot ovat omiaan ruokkimaan vihaa ja ennakkoluuloja eri vähemmistöjä kohtaan. Tämä sama meno valitettavasti jatkuu, vaikka Orpon hallitus teki hienon “tiedonannon” rasisminvastaisuudesta. Sekin osoittautui juhlapuheeksi.

Mainos

On tärkeää ymmärtää, että rasismi ei ole vain sanoja tai mielipiteitä, vaan se vaikuttaa konkreettisesti ihmisten elämään. Se aiheuttaa syrjintää, epätasa-arvoa ja jopa väkivaltaa. Rasismi on ihmisoikeusloukkaus, jota ei voida sivuuttaa tai hyväksyä millään tavalla. Rasismi aiheuttaa myös pahenevia yhteiskunnallisia oloja ja onkin turvallista sanoa, että rasismi ja epätasa-arvoinen politiikka vie Suomea pikavauhtia “Ruotsin tielle”.

Meidän kaikkien velvollisuus on puuttua rasismiin ja edistää tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Emme saa hyväksyä rasistisia puheita tai tekoja, vaan meidän tulee olla aktiivisia rasismia vastaan. Meidän tulee tukea ja puolustaa niitä, joita rasismi kohtaa, ja toimia yhteiskunnan rakenteiden muuttamiseksi. Tekojen tulee olla konkreettisia, eikä jäädä pelkiksi juhlapuheiksi.

Rasismi ei ole isänmaallista, vaan päinvastoin, se on isänmaan pettämistä. Isänmaallisuus tarkoittaa rakkauden ja sitoutumisen osoittamista omaa maata kohtaan, mutta se ei tarkoita vihan ja syrjinnän levittämistä. Isänmaallisuus tarkoittaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja halua luoda parempi yhteiskunta kaikille sen jäsenille. Lähtömaasta riippumatta. Olemme kuitenkin syntyneet tänne sattumalta, emme omien valintojen seurauksena.

Ole sinäkin aktiivinen rasismia vastaan. Puutu siihen, kun kuulet rasistista puhetta tai näet rasistista käytöstä. Älä jää hiljaiseksi, vaan osoita, että rasismi ei ole hyväksyttävää. Meidän kaikkien yhteinen tavoite on luoda Suomesta tasa-arvoinen ja avoin maa, jossa jokainen voi elää turvallisesti ja arvokkaasti. Se vaatii sitä, että pidämme ääntä, vaikka tilanne tuntuukin toisinaan musertavalta.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.