Orpon hallitusohjelma on ajamassa Suomea pikavauhtia “Ruotsin tielle”

You are currently viewing Orpon hallitusohjelma on ajamassa Suomea pikavauhtia “Ruotsin tielle”
Orpon hallitus vie Suomea kovaa vauhtia "Ruotsin tielle". Kuvituskuva/Pexels free photos.

Ruotsin levottomuudet eivät johdu maahanmuuttajista, vaikka Perussuomalaiset niin väittävätkin. Levottomuuksien syy on selvä ja monen ammattilaisen tiedossa. Se on surkea leikkauspolitiikka. Orpon hallituksen ohjelma on ajamassa Suomea pikavauhtia Ruotsin tielle.

Yksikään ihminen ei liity jengiin siksi, että on eri ihonväri/kulttuurinen tausta tmv. Pääsyyt ovat osattomuudessa, ulkopuolisuuden tunteessa ja köyhyydessä. Samasta syystä jengeissä harvoin nähdään porukkaa paremmista tuloluokista.

Ihonväri ei aiheuta jengiytymistä, vaikka moni rasisti näin tyhmästi kuvittelee ja sanoo sen valitettavasti ääneen. Ihonväri voi vaikuttaa kuitenkin siihen, että ihminen rakenteiden takia ajetaan helpommin syrjään ja jätetään vaille vaihtoehtoja.

Mainos

Ruotsin politiikassa luotiin esimerkiksi omat asuinalueet köyhille ja yleensä muualta tulleille, mikä kertoi suoraan, että ette ole tervetulleita. Koska integraatio ei onnistu syrjimällä, moni vieraantuu tai etääntyy yhteiskunnasta.

30 vuoden leikkaukset, mitä Kokoomus on Suomessa tehnyt, jättivät monet juuri yhden kriisin päähän romahduksesta. Vaikka koronan aikaan hallitus tuki pienituloisia, niin esimerkiksi soten resurssipula ei tee hyvää hyvinvoinnille.

Lue myös: 5 merkittävää syytä, miksi leikkauspolitiikka ei ole talousviisasta

Moni ei saa tarvitsemaansa apua ja kun kriisien aikaan niin sosiaali- kuin terveyspuolen resurssit olivat ylikuormitettuja, moni on jäänyt pahasti jälkeen avunsaannissa. Se purkautuu levottomuuksina.

Nyt kun leikataan vielä köyhimmiltä ja sotesta, niin voidaan olla varmoja, että levottomuudet lisääntyvät. Ei ihminen jengiydy huvikseen. Maasta riippumatta siihen liittyy aina jonkinlaista köyhyyttä, osattomuutta tai ulkopuolisuutta.

Mahdolliset jengit luovat yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta “omien” keskuudessa. Yhteiskunta on silloin epäonnistunut, kun ei ole pystynyt ihmisiä auttamaan. Ihminen ei jengiydy huvikseen – se on seurausta epäoikeudenmukaisista rakenteista.

Suomessa pitää panostaa leikkausten sijaan ihmisiin ja palveluihin. Haluatteko “Ruotsin tien”? Se saavutetaan nopeasti näillä leikkauslistoilla.

Lue myös: Petteri Orpo on päättänyt sulkea silmänsä rasismilta ja äärioikeistolta – kuka pelastaisi Suomen?

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.