Jääkiekon MM-kisojen lippujen hinnat ovat nousseet jälleen puheenaiheeksi ja tuntuu, että Jääkiekkoliitto ei ole oppinut mitään edellisten kisojen virheistä.
Lippu Särkänniemeen maksaa 44,5 euroa.
Lätkäpeli maksaa 44 euroa. Kyseessä Ruotsi vastaan Iso-Britannia.
Ajatusleikkinä: käyttääkö pieni perhe tai pariskunta rahansa parin tunnin ei-niin-jännään jääkiekkopeliin, vai tekeekö se jotain muuta?
Kisoihin kuuluisi olennaisesti kyllä myös se, että ns. heikompien maiden peleihin saataisiin yleisöä. Nyt suurin osa ihmisistä on hinnoiteltu ulos näistäkin peleistä. Suomen pelien lipuista puhumattakaan (200 euron liput/peli).
Olisiko aika muuttaa hinnoittelua vähän järkevämmäksi arkipäivien “ei niin kiinnostavien” pelien osalta?
Kiekkoliiton oma vastaus on ylimielinen ja vähättelevä. Lippuja jaetaan mieluummin sponsoreille ja eri sidosryhmille, ja se näkyy valitettavasti hallin heikkona tunnelmana. Iso-Britannian ja Itävallan peliin vastaavasti olisi voitu saada paljon enemmän kiekkofaneja, jos paikka piippuhyllyltä ei olisi maksanut jo 22 euroa. Parituhatta ihmistä seurasi tätä “jännitysnäytelmää”.
On ymmärrettävää toki, että hinnat määräytyvät markkinoiden mukaan ja kysyntä ja tarjonta päättävät. Mutta jos liput aiotaan kuitenkin arpoa, eikö olisi parempi, että arvontaan voisi osallistua myös ihmiset ja perheet, joilla ei välttämättä ole paketteihin varaa?
Ahneus on ihmisen perisynti. Ahneus on pesiytynyt kiekkotoimijoihin. Valitettavasti se latistaa tunnelmaa halleissa ja saa monelle perheelle pahan mielen. Ymmärrys siellä on kaukana ajatellen pienituloisten arkea.
Lue myös: Urheilua ja kulttuuria tukemalla luodaan hyvinvointia, tuloja ja säästöjä!
Toivottavasti vuoden 2023 MM-kisoissa Tampereella lippujen hinnoissa on edes jotain järkeä.
Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.