Mielenterveys on jokaisen oikeus

You are currently viewing Mielenterveys on jokaisen oikeus
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Maailman mielenterveyspäivä 2023 vietetään 10.10. teemalla “mielenterveys on jokaisen oikeus”.

Mielenterveyden tulisikin olla jokaisen oikeus. Meidän pitää saada elää turvallisessa tilanteessa sekä saada riittävää apua, kun oma mieli järkkyy.

Hyvinvoiva mieli on sekä yksilön, mutta myös yhteiskunnan etu. Mielen ongelmat maksavat Suomen yhteiskunnalle peräti 11 mrd. euroa vuodessa. Sillä summalla saisi jo alijäämän paikattua.

Mainos

Valitettavasti kehityskulku näyttää siltä, että jatkossa mielen ongelmat lisääntyvät. Politiikka, jossa leikataan köyhimmiltä ja sotesta aiheuttaa lisää henkilökohtaisia kriisejä. Köyhyys on merkittävä riski mielenterveydelle ja leikkausten myötä Suomeen tulee kymmeniä tai jopa satoja tuhansia uusia köyhiä. Palvelut eivät riitä, joten oikeus mielenterveyteen ei toteudu.

Yhteiskuntaa voidaan hallita oikeudenmukaisesti, jos niin päätetään. Jokaisella on oikeus mielenterveyteen. Yhteiskunnan tulee vain mahdollistaa se.

Lue myös: Leikkauspolitiikka lisää mielenterveysperusteisia kustannuksia

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.