Kuulumisia tarkastuslautakunnasta

Tiistaina 7.12.2021 oli ohjelmassa tarkastuslautakunnan syyskauden viimeinen kokous ja samalla kävimme tutustumassa yhteen arviointikohteistamme eli upouuteen Nokia Areenaan!

Areena oli tässä kohtaa jo kohtuu valmis ja viimeistelyt enää puuttuivat. Erityisen iloinen olin siitä, että näkörajoitteiset ja liikuntarajoitteiset oli huomioitu katsomoiden osalta hyvin. Lisäksi areenan palveluihin kuuluivat mm. Sukupuolineutraali inva-wc ja kierrätyksen korostaminen. Katsomotiloista oli mukava kuulla, että niitä voidaan sopeuttaa aina tilaisuuden mukaan ja esimerkiksi jääkiekko-ottelun ollessa ei-loppuunmyyty, voidaan yläparven katsomot peittää ja luoda halliin tiiviimpi tunnelma. Ilmastonmuutoksen vastustaja sisälläni oli lisäksi ilahtunut siitä, ettei hallin jäätä sulateta tapahtumien välillä, vaan hallin jää peitetään aina tapahtumien ajaksi ja se pysyy paikallaan.

esteettomyys
Näkörajoitteisten ohjausviiva on tervetullut lisä ja tärkeä osoitus siitä, kuinka kaupungin hankkeissa huomioidaan esteettömyys.

Mainos

Areenalla ei myöskään käytetä lainkaan käteistä. Toivottavasti siitäkin saadaan lisää kokemuksia tulevana vuonna.

Areenan ulkonäkö ei ole tarkastuslautakunnan arvioinnin pääkohteita, vaan enemmän painotetaan sitä, ollaanko pysytty valtuuston asettamissa tavoitteissa ja onko areenan rahoitus toteutunut toivotulla tavalla. Tarkemmat arvioinnit ja tapahtumat voit lukea Tampereen kaupungin sivuilta.

Ensi vuonna jatketaan arviointia eri kohteiden osalta ja päästään myös arvioimaan valtuuston tavoitteiden toteutumista. Lisäksi tilintarkastus vuodelle 2021 valmistuu vuoden 2022 alkupuolella.

Kiitos kaikille lautakuntatovereille kuluneesta vuodesta, pistetään taas tuulemaan ensi vuonna!

nokia areena
Tappara lämmitteli CHL-peliään varten aamuharjoituksilla Nokia-Areenan uudella jäällä.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.