Hallitus teki paljon hyviä päätöksiä kehysriihessä

Hallituksen kehysriihessä tehtiin tällä kertaa paljon hyviä päätöksiä. Pienituloisten etuuksiin laitetaan indeksikorotus ja vihreää siirtymää tuetaan.

Sosiaaliturva on aiemmin saanut paljon noottia Euroopan neuvostolta liian matalasta tasosta. Tämä ei valitettavasti oikeistoa ole kiinnostanut. Nyt tehty nosto auttaa ihmisiä selviytymään paremmin kasvavien elinkustannusten kanssa. Ja kun ihminen ei joudu syömään viikkokaupalla pelkkää makaroonia, ihminen myös työllistyy helpommin. Tästä ehkä osoituksena ennätyksellisen korkea työllisyysluku. Panostukset sosiaaliturvaan ovat hyvä alku, mutta jatkossa niiden tasoa tulee kasvattaa entisestään.

Panostukset vihreään siirtymään ovat välttämättömiä. Venäjän sodan takia siihen on herännyt myös moni pessimisti, kun siirtymällä turvataan omat edut. Ilmastotoimien tekeminen tekee Suomesta houkuttelevamman, kohteen investoida, minkä lisäksi se vähentää meidän kuluja tulevaisuudessa. Ilmastonmuutos on myös siitä viheliäinen ilmiö, ettei se juurikaan tarkkaile maiden rajoja, joten sen torjuntaan panostaminen on jokaisen maan ja kaupungin vastuulla. Lisäksi etupainotteinen panostaminen näihin toimiin edesauttaa vahvasti talouskasvua, koska panostamalla ilmastoteknologiaan Suomesta tulee houkuttelevampi kohde sijoittaa ja lisäksi täällä tehtyjä innovaatioita voidaan viedä maailmalle, mikä piristää maan vientiä.

Hallituksella on aidosti väliä. Tämä hallitus on päättänyt panostaa kansalaisiinsa sen sijaan, että se leikkaisi heiltä tai tekisi elämästä kurjempaa.

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: