Milloin Suomessa aletaan ajatella kryptovaluuttoja ja lohkoketjuja järkevästi?

Kryptovaluutat ovat yleistyneet huomattavasti viimeisen 5 vuoden aikana. Ne ovat käytännössä kaikkien saatavilla, valuuttoja ja niitä pyörittäviä lohkoketjuja on valtava määrä ja yhä usemman sijoitusportfoliosta niitä löytyy. Silti Suomessa ei tunnuta ymmärrettävän kryptovaluuttojen tai lohkoketjujen hyötyjä lainkaan.

Lohkoketjut ja virtuaalivaluutat esitetään monesti jonain pahana asiana, rikollisuuden välineenä ja ilmaston tuhoajana. Turhan harvoin julkisesti puhutaan niiden potentiaalista. Esimerkiksi suomalainen Aave on nyt monen sadan miljoonan arvoinen Kryptovaluutta, joka on synnyttänyt ympärilleen paljon liiketoimintaa ja innovaatioita. Se ajettiin kuitenkin pois Suomesta, koska täällä ilmapiiri kyseiselle liiketoiminnalle on käytännössä mahdoton.

Hyvin harva alan toimija voi toimia Suomessa lainsäädännön takia. Yksityiselle sijoittajallekin kryptovaluutat ovat kalliita, koska niiden verotus on aivan järkyttävän epäselvää ja moni jättääkin siksi veroilmoitukset tekemättä. Heippa kymmenet miljoonat verotuloina!

Mainos

Sen sijaan, että kryptovaluuttoja, lohkoketjuja ja niihin liittyviä asioita demonisoidaan, meidän tulisi alkaa innovoimaan niiden pohjalle. Se edistäisi talouskasvua ja mahdollistaa uusia toimintamalleja, mm. viranomaistyössä, niin valtion tasolla kuin kaupungeissa. Nytkin tulli on myymässä turhan bitcoineja, vaikka ne voitaisiin suosiolla luovuttaa Ukrainalle sellaisenaan.

Milloin Suomi herää nykyaikaan kryptojen osalta?

Lue myös: Ympäristö ja talouskasvu eivät ole ristiriidassa keskenään

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.