Terrori-isku Elokapinaa vastaan osoittaa oikeiston olevan uhka demokratialle

Olen hämmentyneenä ja oikeastaan melko surullisena lukenut uutisia, jotka ovat koskeneet Elokapinan mielenosoituksia Jyväskylässä. Mielenosoituksia vastaan kohdistetut toimet ovat olleet vastenmielisiä.

Eri uutissivustojen Elokapinaa koskevien uutisten kommentteihin on tullut tuttuun tapaan hieman todellisuudesta vieraantuneiden ihmisten möläytyksiä. Jyväskylän MM-Rallin yhteydessä Elokapina on siis osoittanut laillisesti mieltään ja eräät öyhöt ovat päättäneet oikeudekseen ampua paskaa heidän päälleen. Ei verbaalista, vaan ihan sitä ihteään.

Moni some-kommentoija on antamassa mitalia näille laillista mielenosoitusta häiriköineille apinoille. Elokapinalaiset taas halutaan telkien taakse, saunan taakse tai lähettää ties minne. Keskustelupalstat ovat tulvillaan väkivaltafantasioita, jotka saavat tavalliselle ihmiselle palan kurkkuun.

Ensinnäkin, Elokapina tekee tärkeää työtä. Liike tuo elintärkeää ilmastoasiaa esiin ja liike saisi näkyä enemmänkin uutisissa ja kansan ajatuksissa. Itse asiassa ilmastotoimia vaatimassa tulisi olla miljoonia suomalaisia. Meidänkin elintavat ja elämäntyyli tulevat pian muuttumaan pysyvästi ja muutosten tekeminen arjessa on parempi aloittaa ajoissa kun myöhään, jotta muutokset eivät tule rajuna ja nopeasti (=kalliina). Se on meidän jokaisen vastuulla, niin Suomessa kuin maailmallakin – ilmastonmuutos ei katso valtioiden rajoja.

Lue myös: ilmastonmuutos on meidän jokaisen asia.

Toinen ongelma ihmisten käytöksessä Elokapinaa (ja monia muita fiksuja asioita) kohtaan, niin somessa kuin livenä, on se, että sillä pyritään rajoittamaan ihmisten oikeutta demokraattiseen mielenosoitukseen. Eli siihen, että on eri mieltä tai tuo mielipiteitään esille. Somessa sananvapauden rajoittaminen on arkipäiväistä, livenä aiemmin harvinaisempaa.

Valitettavasti öyhöoikeisto rajoittaa monen sananvapautta Somessa, mutta nyt uhka on myös fyysinen. Paskan ampuminen mielenosoittajien päälle on törkeä keino rajoittaa ihmisen laillista mielenosoitusoikeutta ja on verrattavissa jopa terrorismiin. Tarkoitus on aiheuttaa pelkoa ja rajoittaa ihmisten oikeuksia.

Ironista kyllä, tämä bensaöyhöoikeisto samalla pelkää kovaa Venäjää, mutta tekevät aivan samaa, kuin Venäjällä vallanpitäjät tekevät – yrittävät rajoittaa ihmisoikeuksia ja vaientaa enemmistön pelon avulla.

Tällaiseen toimintaan on aika puuttua kovaa. Paskanampujat tulee tuomita lain salliman maksimirangaistuksen mukaisesti ja jatkossa myös vihapuhetta tulee rajoittaa rangaistuksen uhalla. Muuten tolkun ihmiset eivät voi kohta enää osallistua keskusteluun ja he joutuvat pelkäämään myös turvallisuutensa puolesta.

Kuten iskut Elokapinaa vastaan osoittavat, sanoista on jo pelottavan lyhyt matka tekoihin. Raja on vedettävä nyt, ennen kuin on liian myöhäistä.

Lue myös: Kehitysavusta leikkaaminen ei paranna suomalaisten tilannetta

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: