Poikkeuksellinen tilanne – tilintarkastaja ei myönnä vastuuvapautta Tampereen kaupungin liikuntapalveluista vastaaville tahoille!

You are currently viewing Poikkeuksellinen tilanne – tilintarkastaja ei myönnä vastuuvapautta Tampereen kaupungin liikuntapalveluista vastaaville tahoille!
Tampereen kaupungin tilintarkastaja ei myönnä vastuuvapautta liikuntapalveluiden johtajalle.

Tampereen kaupungin tarkastuslautakunta on kokoontunut pitkin talvea ja kevättä laatien kaikessa hiljaisuudessa arviointikertomusta kaupungin toiminnasta. Suurin osa kokousasioista on ollut salassapidettäviä ja siksi päivityksiä on tullut vähemmän, kuin itse olisin toivonut. Nyt kuitenkin voidaan kertoa, että tilintarkastaja ei esitä vastuuvapauden myöntämistä Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden johtajalle.

Aloitetaan kuitenkin muusta toiminnasta. Vuotuisen tarkastuslautakunnan arviointikertomuksen osalta voidaan kertoa, että sitä valmistellaan ja olemme käyneet läpi muun muassa kaupungin eri toimielinten sekä yritysten toimintaa. Myös eri toimijoiden asettamia tavoitteita on arvioitu ja tavoitteet toteutuvat ihan kohtuullisella prosentilla. Tästä sitten lisää, kun vuoden 2022 arviointikertomus tulee julki. Jos haluat, voit tutustua vuoden 2021 arviointikertomukseen täältä.

Tarkastuslautakunnan kokouksessa 18.4.2023 käytiin läpi myös Tampereen kaupungin liikuntapalvelujen tilannetta. Kuten lehdistä on voitu lukea (muun muassa Aamulehti), liikuntapalveluissa on vuoroja myyty pimeästi käteisellä ja hankinnoissa on muutenkin epäselvyyksiä. Lisäksi maan tavan mukaisesti liikuntapalveluiden johtaja on jakanut vapaakortteja merkittävässä asemassa oleville ihmisille. En jaa tästä enempää, mutta lehdistä voi lukea tilannekuvaa. Lisäksi tilannetta voi seurata Tampereen kaupungin ajankohtaisista, jonne on julkaistu asiasta tiedote 19.4.2022. Jokin on mennyt kuitenkin valvonnassa pieleen ja pahasti. Lisäksi voidaan pohtia, mikä on ollut rooli kaupungin johdolla, sillä lehtitietojen perusteella lahjuksia.. Anteeksi, vapaakortteja, on jaettu myös ylimmälle johdolle.

Mainos

Tilintarkastuksessa saatiin poikkeuksellinen tilanne, kun vastuuvapautta ei myönnetä kaikille. Tilintarkastaja ei puolla vastuuvapauden myöntämistä liikunta- ja nuorisojohtajalle, sivistyspalveluiden palvelualueen johtajalle eikä sivistys- ja kulttuurilautakunnalle. Näille toimijoille lähetetään tarkastuslautakunnan toimesta selvityspyyntö ja kaupunginhallitukselta pyydetään lausunto asiasta. Loppupeleissä valtuusto päättää, myönnetäänkö vastuuvapaus asiassa.

Palaan tarkastuslautakunnan tilanteeseen myöhemmin, kun meillä on enemmän julkistettavaa. Arviointikertomus valmistuu piakkoin ja suosittelen kaikkia lukemaan sen, kun se tulee julki!

Lue myös: Tampereen tarkastuslautakunnan arviointikertomus 2021 ja analyysit

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.