Leipäjonoja ei poisteta leikkaamalla

You are currently viewing Leipäjonoja ei poisteta leikkaamalla
Leipäjonot eivät poistu leikkaamalla. Kuvituskuva.

Leipäjonot ovat tulleet jäädäkseen, valitettavasti. Ja se on seurausta surullisesta leikkauspolitiikasta. Siksi on loogista, että leipäjonoja ei poisteta leikkaamalla.

Tänään sain kohdata jälleen surullisen näyn, kun satoja metrejä pitkä leipäjono kiersi Tampereen keskustassa. Näin on useampana päivänä viikossa.

Leipäjonot on merkki siitä, että jokin ei ole yhteiskunnassa hyvin. Leipäjonot on merkki siitä, että etuuksilla ei tule inhimillisesti ajatellen toimeen. Suuntaa antavat summat voi tarkistaa Kelan sivuilta ja laskelmat kuukausituloista täältä.

Mainos

Se, että ihminen ei tule toimeen ja joutuu miettimään, mistä saa ruokaa, ei ole pelkästään inhimillinen tragedia. Se tulee yhteiskunnalle kalliiksi, aiheuttaa syrjäytymistä sekä terveyden ja mielenterveyden ongelmia. Niiden hoitaminen on kallista yhteiskunnalle ja loppupeleissä syrjäytyminen maksaa enemmän, mitä sen ehkäisy.

Lue myös: Mielenterveyden laiminlyönti maksaa 11 miljardia vuodessa

Siksi on tärkeää, että tuleva hallitus jatkaa nykyhallituksen viitoittamalla tiellä ja antaa porkkanaa, ei keppiä heikossa asemassa oleville. Valitettavasti sekä perussuomalaiset että Kokoomus ovat valmiita leikkaamaan heiltä, jotka joutuvat leipäjonoon. Samalla hyvätuloisille tarjotaan veronkevennyksiä.

Leikkaukset eivät tutkitustikaan toimi. Siitä voit lukea lisää täältä.

Politiikka voi olla järkevää ja inhimillistä, mutta paras tapa vaikuttaa siihen on äänestää. Puolueilla on eroja, kuten nykyhallitus on osoittanut.

Lue myösUnohtuiko inhimillisyys? Kokoomus aikoo leikata köyhältä, vaikka kaikki kulut ovat kasvaneet

Valtio voi olla ihmisiä varten.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.