Leipäjonoja ei poisteta leikkaamalla

Leipäjonot ovat tulleet jäädäkseen, valitettavasti. Ja se on seurausta surullisesta leikkauspolitiikasta.

Tänään sain kohdata jälleen surullisen näyn, kun satoja metrejä pitkä leipäjono kiersi Tampereen keskustassa. Näin on useampana päivänä viikossa.

Leipäjonot on merkki siitä, että jokin ei ole yhteiskunnassa hyvin. Leipäjonot on merkki siitä, että etuuksilla ei tule inhimillisesti ajatellen toimeen. Suuntaa antavat summat voi tarkistaa Kelan sivuilta ja laskelmat kuukausituloista täältä.

Se, että ihminen ei tule toimeen ja joutuu miettimään, mistä saa ruokaa, ei ole pelkästään inhimillinen tragedia. Se tulee yhteiskunnalle kalliiksi, aiheuttaa syrjäytymistä sekä terveyden ja mielenterveyden ongelmia. Niiden hoitaminen on kallista yhteiskunnalle ja loppupeleissä syrjäytyminen maksaa enemmän, mitä sen ehkäisy.

Siksi on tärkeää, että tuleva hallitus jatkaa nykyhallituksen viitoittamalla tiellä ja antaa porkkanaa, ei keppiä heikossa asemassa oleville. Valitettavasti sekä perussuomalaiset että Kokoomus ovat valmiita leikkaamaan heiltä, jotka joutuvat leipäjonoon. Samalla hyvätuloisille tarjotaan veronkevennyksiä.

Leikkaukset eivät tutkitustikaan toimi. Siitä voit lukea lisää täältä.

Politiikka voi olla järkevää ja inhimillistä, mutta paras tapa vaikuttaa siihen on äänestää. Puolueilla on eroja, kuten nykyhallitus on osoittanut.

Valtio voi olla ihmisiä varten.

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: