Maailman valtioiden pitäisi harkita rajoista luopumista

You are currently viewing Maailman valtioiden pitäisi harkita rajoista luopumista
Maailman pitäisi harkita rajoista luopumisesta. Arnie Chou on Pexels.com

Maailman valtioiden pitäisi harkita rajoista luopumista, sillä rajat luovat ainoastaan jännitettä, epätasa-arvoa ja turhaa kilpailua vähistä resursseista. 

Maailma, jossa elämme, on hyvin epäoikeudenmukainen eikä palkitse ihmisiä ahkeruudesta. Ihmiset eivät voi valita syntymäpaikkaansa tai sitä, millaisiin olosuhteisiin he syntyvät. Joillekin on suotu valtavat mahdollisuudet menestyä ja elää hyvää elämää, kun taas toiset joutuvat kamppailemaan absoluuttisessa köyhyydessä. Tämä epätasa-arvo on jotain, jota meidän tulisi vakavasti pohtia ja pyrkiä korjaamaan.

Tähän väliin totean, että ajatus on valitettavan kaukana toteutumisesta, koska ihmiset eivät osaa kyseenalaistaa järjestelmää, joka perustuu ihmisten hyväksikäyttöön ja kilpailuun vähistä resursseista. Rajaton maailma olisi mahdollinen, jos ihmiset eivät puoluataiai ansaitsemattomia etujaan verisesti.

Mainos

Rajat ovat yksi niistä tekijöistä, jotka erottavat ihmisiä toisistaan. Tai oikeastaan rajat ovat ainoa tekijä, joka erottaa ihmisiä. Me olemme kaikki samanlaisia loppupeleissä.

Rajat luovat keinotekoisia esteitä ja rajoituksia, jotka estävät ihmisiä liikkumasta vapaasti ja hyödyntämästä mahdollisuuksiaan. Kuvittele maailma ilman rajoja, jossa ihmiset voisivat matkustaa, työskennellä ja asua missä tahansa he haluavat. Tämä avaisi ovia uusille kokemuksille, kulttuurien väliselle ymmärrykselle ja rauhalle. Kenenkään ei tarvitsisi taistella resursseista. Kukaan ei kuolisi nälkään.

Rajojen poistaminen voisi auttaa tasoittamaan maailmanlaajuista varallisuuseroa. Nykyisessä järjestelmässä varallisuus keskittyy tietyille alueille ja maihin, kun taas toiset kärsivät köyhyydestä ja puutteesta. Globaali varallisuusvero olisi yksi keino toteuttaa solidaarisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Tämä tarkoittaisi sitä, että varallisuutta verotettaisiin tasaisemmin ja varoja ohjattaisiin niille, jotka elävät absoluuttisessa köyhyydessä. Tällainen uudistus voisi auttaa vähentämään köyhyyttä ja tarjota enemmän mahdollisuuksia kaikille. Se myöskin estäisi sen, että mikään alue ei joutuisi elättämään ihmisiä yli omien resurssiensa.

Kuitenkin on tärkeää huomioida, että rajojen poistaminen ei ole yksinkertainen tai helppo prosessi. Se vaatisi laajaa kansainvälistä yhteistyötä ja sopimuksia, jotta se voisi toteutua. Valitettavasti kulttuuriset, poliittiset ja taloudelliset erot eri maiden välillä ja johtavissa asemassa olevien ihmisten ahneus estää tämän. Rajojen poistaminen ei tarkoita, että kaikki muuttuisi hetkessä täysin yhtenäiseksi. Sen sijaan se avaisi ovet uudelle keskustelulle ja yhteistyölle, jotta voisimme luoda paremman ja oikeudenmukaisemman maailman kaikille.

Maailman valtioiden tulisi harkita vakavasti rajoista luopumista ja globaalia varallisuuden verottamista. Se olisi kaivattu askel kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa, jossa kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet menestyä. Rajojen poistaminen ei ole helppo tehtävä, mutta se on tavoite, jota kohti tulisi pyrkiä.

Yhdessä voimme luoda paremman tulevaisuuden kaikille.

Lue myös:

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.