Turvallista naistenpäivää 2024!

You are currently viewing Turvallista naistenpäivää 2024!

Hyvää naistenpäivää kaikille lukijoille! Naisten oikeudet laahaavat edelleen perässä, myös Suomessa. Siksi niitä on tärkeää puolustaa vuoden jokainen päivä.

Tämä päivä on tärkeä tilaisuus juhlistaa naisten saavutuksia ja samalla tarkastella niitä alueita, joilla voimme edelleen parantaa tasa-arvoa Suomessa. Naistenpäivä ei ole vain juhlapäivä, vaan myös muistutus siitä, että meidän tulee jatkuvasti työskennellä kohti yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa.

Naistenpäivä on hyvä hetki tunnustaa naisten saavutuksia politiikassa, tieteessä, liike-elämässä ja monilla muilla sektoreilla. On kuitenkin tärkeää muistaa, että edelleen on haasteita, joita on tarkasteltava ja ratkaistava, sillä naisten oikeudet eivät ole mitenkään “valmiit”.

Mainos

Suomessa on saavutettu merkittäviä edistysaskelia tasa-arvon tiellä, mutta haasteet eivät ole kokonaan väistyneet. Palkkaerot, naisten aliedustus johtotehtävissä sekä sukupuolittuneet odotukset ja stereotypiat ovat esimerkkejä alueista, joilla voimme tehdä enemmän. Politiikassa täytyy edistää toimia, jotka varmistavat tasa-arvon kaikilla tasoilla yhteiskunnassamme. Toiminnan tulee olla aktiivista ja jatkuvaa, sillä esimerkiksi hallituksen ajamat uudistukset ovat ajamassa naisvaltaisia aloja palkkakuoppaan. Työn naisten oikeuksien eteen on oltava jatkuvaa, eikä vain yhden päivän asia.

Toivotan kaikille inspiroivaa ja turvallista naistenpäivää 🙌

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.