Painavia syitä äänestää aluevaaleissa (ja mitä tapahtuu, jos emme äänestä)

Mä haluan kertoa sulle myös salaisuuden terveyspalveluista. Kerron sen tosin tekstin lopuksi, koska tätä valtavaa yllätystä ei voi kertoa, ennen kuin olen kertonut lisää terveyspalveluista.

Tätä salaisuutta sinulle tuskin on kovin moni aiemmin kertonut. Mutta niksi toimii ja tulee halvaksi. Halvemmaksi kuin leikkaaminen.

Sitten itse tärkeimpään eli asiaan.

Mainos

Oletko sinäkin jo kyllästynyt kuulemaan, kuinka meillä ei ole muka varaa terveys- tai mielenterveyspalveluihin?

Todellisuus on toisenlainen. Todellisuudessa meillä ei ole varaa olla panostamatta palveluihin. Se tulee kalliiksi. Ja kärsijöinä ovat opiskelijat, pienituloiset, yksinhuoltajat ja esimerkiksi työttömät.

Haluan lopettaa tämän turhan jahkailun ja tehdä asialle jotain. Me kaikki haluamme saada hyvää hoitoa ja nopeasti. Ja se ei saa olla tulotasosta kiinni.

Siksi olen ehdolla numerolla 146 tammikuussa 2022 käytävissä, Suomen ensimmäisissä aluevaaleissa. Sote-uudistuksen mentyä maaliin, näissä tulevissa vaaleissa valittavat ihmiset ovat päättämässä siitä, miten meistä, Pirkanmaan asukkaista, jatkossa pidetään huolta. Ja miten eritoten heistä, kellä ei oo varaa Lamboon tai muihin turhuuksiin tai kenen ääntä ei päätöksenteossa kuunnella, pidetään huolta. Lompakon paksuudesta riippumatta.

Minä olen ehdolla, koska haluan edistää laadukkaita palveluita ja ihmisten yhdenvertaista kohtelua. Ei voi olla niin, että sun tausta tai vanhempien tulot, suhteet, vammaisuus tai parempipalkkainen työ määrittävät saadun hoidon laadun. Haluan, että apua tarvitseva lapsi pääsee lastensuojelun äärelle, että mielenterveyden häiriöstä kärsivä pääsee vastaanotolle ja että neuvolasta ja vammaispalveluista saa tukea ja apua. Haluan, että jokaiselle palvelut ovat saatavilla tehokkaasti ja nopeasti, halvalla. Leikkaamalla palveluista on aiheutettu valtavasti hoitovelkaa ja mielenterveyskriisi. Nyt ei riitä paikkailu laastarilla. Nyt pitää panostaa ja kovaa. Ja uskokaa minua, 10 vuoden päästä meillä voi olla asiat hemmetisti paremmin, talous valtavassa nousussa ja ihmisten hyvinvointi kasvussa. Mutta se ei tapahdu lorvailemalla, se ei tapahdu jättämällä äänestämättä, se ei tapahdu äänestämällä talouskuria kannattavia.

Vaaleissa päätetään terveyspalveluiden kohtalosta. Onko niitä kohta saatavilla syrjäseutujen asukkaille? Onko kaikilla niihin varaa? Arvostetaanko hoitajien työtä tarpeeksi?

Oma ajatus on, että palveluita pitää saada läheltä, nopeasti ja halvalla. Hoitoalan tulee saada työstään tarpeeksi hyvää palkkaa eli nykyistä palkkausta pitää korottaa (eikä “sopia paikallisesti” alaspäin). Meillä ei ole varaa menettää enää hoitajia muille aloille. Meillä ei ole varaa ajaa hoitajia niin loppuun, että työn sijaan ollaan sairauslomalla.

Ja entäpä sosiaalipalvelut? Tampereella Kokoomus on kunnostautunut niin lastensuojelun kuin aikuissosiaalityön leikkauksissa. Todellisuudessa tarvitsemme paljon lisäkäsiä ja enemmän ennaltaehkäiseviä palveluita, joiden avulla meillä kaikilla on mahdollisuus selvitä rankemmistakin ajoista.

Ainiin, se salaisuus. Salaisuus on se, että eri tutkimusten mukaan hoitamatta jättäminen tulee pitkällä tähtäimellä valtavan kalliiksi valtion ja kuntien taloudelle, eli toisin sanoen palveluista leikkaaminen on lisännyt valtion ja kuntien velkataakkaa valtavasti.

Leikkaaminen vaikuttaa laajasti meihin kaikkiin.

Se aiheuttaa pahaa oloa perheille.

Se aiheuttaa kuolemaa.

Se aiheuttaa yksityisten palveluntuottajien rikastumisen, kun hoitojonon takia hoito on pakko hakea kunnan sijaan yksityiseltä.

Lue myös: Perustoimeentulotuella ei elintasosurffata

Palveluja on leikattu jo kolmisen vuosikymmentä juuri tämän takia. Kalliiksi tulee, jos hoitoa ei saa nopeasti. Siksi investointi terveyspalveluihin välittömästi on sama, kuin laittaisi rahaa Teslan osakkeeseen ennen sen nousua. Varma voitto.

Edellä mainittujen uhkakuvien takia on tärkeää äänestää aluevaaleissa. Siksi olen ehdolla, että voisin toteuttaa palvelut reilusti ja oikeudenmukaisesti kaikille.

Äänestämällä Santeria, Pirkanmaalla on mahdollista muun muassa:

👏Toteuttaa terapiatakuu myös pienituloisille ja opiskelijoille

👏Turvata terveyspalvelut ja neuvolapalvelut lähellä ihmistä

👏Korottaa hoitajien palkkoja

👏Parantaa ennaltaehkäisevän lastensuojelun resursseja

👏Lisätä sosiaalityön resursseja

Yhdessä voimme parantaa meidän kaikkien hyvinvointia. Äänestäminen vie alle pari minuuttia, mutta näin pienellä teolla voit parantaa satojen tuhansien elämänlaatua!

Jos haluat lukea lisää aluevaalien ajatuksia, katso alla oleva linkki!

Aluevaalien teemat

Aluevaalien ennakkoäänestysaika kotimaassa 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022.

Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.