Kokoomus aikoo leikata pienituloisilta – hölmön hommaa

County elections Finland 2022, first Finland county elections, Santeri kärki

Kokoomuksen Petteri Orpo on näyttänyt jälleen puolueensa todellisen kannan pienituloisiin ihmisiin ja matalapalkka-aloilla työskenteleviin. Leikkauksia on luvassa kaikille tavallisille ihmisille. 

Orpo syyttää hallitusta hallitsemattomasta velanotosta. Kokoomus omassa varjobudjetissaan ottaisi myös lisää velkaa ja kasvattaisi menoja. Värisävy on kuitenkin hyvin erilainen.

Siinä missä nykyinen hallitus suunnittelee pienituloisten tukemista ja etuuksien korottamista Ukrainan kriisin aikana (ja muutenkin inhimilliselle tasolle), Kokoomus väläyttää sosiaaliturvan leikkauksia ja omavastuun asettamista perustoimeentulotukeen.

Perustoimeentulotuella ei tosin omavastuuta makseta, koska sen saamiseksi ei saa olla varallisuutta. Jos etuus on vieras, kannattaa lukea tämä teksti

Kokoomus vastaavasti olisi valmis keventämään hyvätuloisten verotusta 800 miljoonalla kattaakseen menonsa. Köyhille ja heikossa asemassa oleville ei ole varaa jakaa. Tämä leikkaa monen ruokabudjettia ja voi estää työssäkäynnin.

En oikein ymmärrä, miksi kukaan haluaa puoluetta äänestää. Järkyttäviä ideoita, ihmisoikeuksista välittämättä.

Ei kannata sitten valittaa, jos leikkaukset osuu taas itseensä, palkkoja lasketaan tai valtion omaisuutta myydään pilkkahinnall pois Kokoomus-hallituksessa. Sitä saa, mitä tilaa.

P.s Kokoomus leikkasi viimeksi hallituksessa eläkkeistä, etuuksista, palkoista ja poliisin määrärahoista. Lisäksi bensavero nousi reilusti ja ulkomaan apu oli samanlaista, kuin aina. Velkaakin puolue on ottanut yli 100 miljardia.

En oikeen ymmärrä tämänkään perusteella, miksi puoluetta kannattaa äänestää.

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: