Jussi Halla-Ahon rasistiset päivitykset pelaavat suoraan Venäjän pussiin

Jussi Halla-Aho on näyttänyt jälleen todelliset karvansa kommentoimalla Ukrainan sodan pakolaisten olevan parempia, kuin muualta tulevat pakolaiset. Puheet ovat puhtaan rasistisia.

Kommenttipalstoilla aihetta on haastava kommentoida ilman valtavaa vihapuhevyöryä. Kun koirapilliin on vihelletty, seurakunta alkaa paasaamaan muille ihmisille omia uskomuksiaan faktoista huolimatta. Osatotuudet pelaavat myös hyvin Venäjän pussiin, kuten niin moni Halla-Ahon aiempi päivitys on tehnyt.

Lue myös: Ukrainan sota on seurausta ihmisen ahneudesta – seurauksista kärsivät eniten tavalliset ”ihmiset”

Mainos

Halla-Aho lyttää päivityksessään monella tavalla muualta tulevat pakolaiset ja väittää heidän olevan käytännössä elintasopakolaisia. Sellaisia ei ole edes olemassa.

Ukrainasta on matkaa Eurooppaan ja rajoille osalla kymmeniä, osalla joitain satoja kilometrejä. Matka taittuu aika helposti autolla ja kävellenkin on paettu. Siinä on yksi iso syy sille, miksi maasta on tullut enemmän naisia ja lapsia Eurooppaan. Esimerkiksi Afrikan maista ei autoilla tai kävellä pois, minkä takia lähtijöissä on hieman enemmän miehiä, kuin Ukrainassa.

Euroopan ulkopuolelle sotivista maista ei oikein muutenkaan laillisesti lähdetä ja vielä vähemmän sieltä kävellään tai matkataan suoraan Eurooppaan ilman mitään papereita. Pakomatkalle lähdetään epävirallisia reittejä pitkin ja matkalla voi sattua mitä vain. Usein kuolemaa, kuten ollaan uutisissa luettu rantautuneista pakolaisten ruumiista. Siksi Euroopan ulkopuolisista maista ei kannata ehkä laittaa naisia ja lapsia pakenemaan sotaa. Paras keino perheen kannalta on saada yksi perheenjäsen elossa pakoon, jotta muu perhe voi laillisesti ja avustettuna seurata perässä.

Syy suureen miesten määrään pakolaisina on olosuhteiden lisäksi hyvin erityyppinen sota. Monessa maassa on sodittu todella pitkään. Sodassa ei myöskään aina ole osapuolia. Miehen vaihtoehto usein on teloitus, kuolema rintamalla, teloitus toisen tai kolmannen osapuolen käsissä tai kuolema. Jos kommenttipalstojen sotaa fanatisoivilla “isänmaallisilla” olisi tämmöiset vaihtoehdot, kovin moni heistä ei jäisi sotimaan. Ukrainan sota on kestänyt pari viikkoa ja osapuolia on kaksi.

Halla-Aho on päättänyt jatkaa aiempaa äärioikeistolaista linjaansa. Sitä samaa, mitä Venäjä tukee ympäri Eurooppaa aiheuttaakseen epävakautta ja mahdollistaakseen muuallakin samanlaisen toiminnan, mitä nyt on käynnissä Ukrainassa. Toivottavasti Halla-Aho ei tee sitä tahallaan.

Lue myös: Asepalveluksen epätasa-arvoisuus on räikeä epäkohta yhteiskunnassa

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.