Työllisyystoimia, ilmastoa ja muunneltua totuutta

Työllisyyaste, hallituksen työllisyyspolitiikka, budjettiriihi 2021 syksy

Mika Koskinen oli – jälleen kerran – tehnyt Iltalehteen erittäin oikeistolaisen, vääriä väitteitä sisältävän pääkirjoituksen. Harmi kyllä, tämä on erittäin yleistä kyseiseltä lehdeltä.


Itse kirjoitus oli erittäin huonosti ja virheellisesti tehty, koska nyt jo työllisyys on korkeammalla, kuin kertaakaan Sipilän hallituksen aikana ja indeksikorjattu työllisyyskin korkeammalla. Itse asiassa ilman korjausta heinäkuun työllisyysaste oli yli 75 % , eli Koskisella on (jälleen) faktat hukassa – hallitus on muka jäämässä kauas tavoitteesta, joka on jo ylittynyt.


Työllä pitää myös tulla toimeen ja hallitus onkin onnistuneesti korjannut edellisen hallituksen mokia. Ilmastotoimet taas ovat välttämättömiä, koska niiden viivyttely maksaa pitkällä tähtäimellä moninkertaisesti enemmän, kuin mitä niiden tekeminen nyt. Kansainvälinen teollisuus autoala mukaan lukien on jo menossa ilmastovähennyksiä kohti.

Nyt ei ole aika konservatiivien hölmöilylle tai oikeiston tuloeroja kasvattavalle, planeetalle tuhoisalle politiikalle. Nykyhallituksen politiikka on oikeansuuntaista, mutta vaatii lisää terävyyttä ilmastotoimien osalta ja perusturvan selkeää parantamista. Leikkausten aika ei ole nyt.

Toivotaan, että kyseisessä lehdessä nähdään joskus järkeviä, faktoihin perustuvia näkökulmia.

Ja jos ihmisiä kiinnostaa faktat, niin esimerkiksi täältä voi löytää tietoa työllisyysprosenteista. Heinäkuussa työllisyysaste oli ilman indeksikorjausta yli 75 %.

Reilusti enemmän kuin kertaakaan Sipilän hallituksen aikana.

Julkaissut Santeri Kärki

Kirjoitan lähes kaikesta ja minua kiinnostaa lähes kaikki. Jos pitää valita, aiheena ovat urheilu, politiikka ja historia. Tarkastuslautakunnan jäsen, Tampere, Vihreät. Ratkaisuasiantuntija. Yhteydenotot ja palaute: Santeri@santerikarki.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: