Yhden totuuden media vai vapaa media?

You are currently viewing Yhden totuuden media vai vapaa media?
Photo by Pixabay on Pexels.com

(Ääri)oikeisto yrittää rajoittaa mediavapautta ja valjastaa median puhumaan yhtä totuutta. Trendi on huolestuttava ja kehityskulku on pysäytettävä heti alkuunsa.

Median sananvapaus on yksi demokratian kulmakivistä, jonka suojeleminen on äärimmäisen tärkeää. Marinin kaudella oikeisto oli hiljaa yksipuoleiseksi paikoin menneestä hallituskritiikistä. Nyt kun he, eli Perussuomalaiset ja myös Kokoomus, ovat hallituksessa, mediaa yritetään hiljentää ja sen luottamusta rapauttaa. Oikeistopuolueiden mielestä sananvapaus on ok, kunhan he päättävät, mistä puhutaan.

Äärioikeisto yrittää hiljentää kriittisiä ääniä. Historialliset esimerkit osoittavat, että rajoittaessa lehdistönvapautta, vaarannetaan koko yhteiskunnan peruspilarit.

Mainos

Vapaa media on tärkeä tasapainottava voima, joka valvoo vallanpitäjiä ja tuo esiin totuuden. Äärioikeistolaiset voivat pyrkiä vaientamaan kriittiset äänet yrittämällä kontrolloida ja rajoittaa median toimintaa. Historia on osoittanut, miten totalitaristiset hallinnot ovat tukahduttaneet sananvapautta saadakseen otteen kansalaisistaan.

Esimerkiksi Saksan natsihallinto rajoitti voimakkaasti sananvapautta, mikä johti propagandan ja valheiden leviämiseen ilman vastapainoa. Samoin Neuvostoliitossa lehdistönvapautta rajoitettiin tiukasti, mikä tukahdutti totuuden ja vaihtoehtoisten näkemysten esille tuomisen. Nämä historialliset tapaukset muistuttavat meitä siitä, miten tärkeää on varmistaa, että media voi toimia vapaasti ja avoimesti. Ja miksi mediavapautta pitää puolustaa Persujen hyökkäykseltä.

Mediavapauden puolustaminen ei tarkoita kritiikin estämistä, vaan pikemminkin vastuullisen ja eettisen journalismikulttuurin edistämistä. On tärkeää erottaa väärinkäytökset ja väärien tietojen levittäminen rakentavasta kritiikistä. Sananvapaus ei saa antaa tilaa vihalle, syrjinnälle tai uhkauksille.

Lue myös: Miksi pelätä kommunismia, kun ainoa oikea uhka demokratialle istuu hallituksessa? Näin äärioikeisto tuhoaa demokratian

Äärioikeisto pyrkii hiljentämään mediaa ja kritiikkiä. Meidän on pysyttävä valppaina ja puolustettava median sananvapautta. Rajoittamalla lehdistönvapautta vaarannetaan demokratia ja totuudenmukainen tiedonvälitys. Silloin olemme Venäjän tiellä.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.