Suomi ei ole Unkarin tiellä – Suomi on Unkari

You are currently viewing Suomi ei ole Unkarin tiellä – Suomi on Unkari
Suomi ei ole enää Unkarin tiellä. Suomi on jo Unkari. Oikeusvaltio on aidosti vaarassa kaatua.

Suomi ei ole enää Unkarin tiellä. Ihmisoikeuksien kannalta Suomi on jo Unkari. Oikeusvaltio on aidosti vaarassa kaatua Orpon hallituksen touhujen takia.

Hallitus on ilmoittanut kovaan ääneen, ettei sitä kiinnosta ihmisoikeudet. Köyhät ja ei-suomalaiset joutuvat kärismään hallituksen mielivallasta. Tämän ei uskoisi kuuluvan Suomeen ja demokratiaan. Mutta eihän tähän uskottu monessa muussakaan maassa, joissa demokratia on muisto vain. Maltillinen oikeisto antaa vallanhimoissaan periksi ihmisoikeuksissa ja pian hekin ovat vaarassa.

Aiemmin keväällä Kokoomuksen Kai Mykkänen ilmoitti, että Kokoomus haluaa PeVin haltuunsa, jotta perustuslaki ei tulisi “hyvien uudistusten” tielle. Toisin sanoen Mykkänen kertoi, että ihmisoikeuksia halutaan heikentää välittämättä laista.

Mainos

Lue blogi aiheeseen liittyen täältä.

Moni ei tainnut uskoa, mutta viime päivinä naamiot on jälleen riisuttu. Sosiaaliturvaetuuksien leikkaukset olisivat todennäköisesti perustuslain vastaisia, jos niistä tehtäisiin yhteisvaikutusarvio. Nyt näin ei tehdä. Kokoomus puhui paljon siitä, että asiat selvitetään ennen kuin tehdään. Valitettavasti vastenmielinen ideologia puskee pintaan. Ihmisoikeudet ovat vain tiellä.

Samalla hallitus on hienosti sulkenut rajoja ilman lain suomaa mandaattia ja päättänyt hylätä maahanmuuttoon liittyvän tutkimuksen käytön, koska sen tulos oli väärä. Meno on kuin pahimmissa diktatuureissa, vaikka laissa lukee toistaiseksi, että emme sellainen ole.

Tällainen toiminta avaa vaarallisia portteja tuleville päätöksille. Jos hallitus sortuu kriisien alla näin pahasti ja jättää perustuslain hyllylle, voi tämä tapahtua uudestaan. Se minkä voi tehdä yhdelle ihmisryhmälle, voi tehdä myös toisille. Olisikin mahdollista, että hallitus päättää yksipuolisesti rajoittaa jonkun ryhmän oikeuksia liikkumiseen tai se voi päättää vastoin lainsäädäntöjärjestystä, että esimerkiksi vähemmistöjen asioista ei saa puhua. Pelko ei ole edes aiheeton, koska Venäjällä laki lipsui samalla tavalla vähitellen ja USA:ssa ihmisoikeuksia on alettu enenevissä määrin polkemaan osavaltiotasolla.

Kommunismia nuo oikeistoöyhöt tuntuvat pelkäävän, mutta nyt äärioikeisto on vetämässä oikeusvaltion ja ihmisoikeudet alas aivan silmiemme edessä. Tähän uhkaan tulisi viimeistään nyt herätä, myös siellä maltillisen oikeiston puolella.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.