Vähemmistöjen demonisoinnista on lyhyt matka kaasukammioihin

You are currently viewing Vähemmistöjen demonisoinnista on lyhyt matka kaasukammioihin
Vähemmistöjen demonisointi on vaarallinen tie.

Vähemmistöjen demonisoinnin on loputtava. Suomi kulkee muun maailman tapaan huolestuttavaan suuntaan ja jos demonisointi jatkuu, voivat seuraukset olla kamalia.

Viimeisimmässä kolumnissaan Iltalehden Sanna Ukkola harjoitti jälleen kerran laitaoikeiston retoriikkaa ja väitti vähemmistöjä suorastaan demokratian kaatajiksi, kun Kokoomus ei saanut olla Helsinki Priden yhteistyökumppani. Samalla vedottiin tietenkin kaikenlaiseen sukuelinten silpomiseen ja luotiin kuvaa pahoista vähemmistöistä, jotka turmelevat yhteiskunnan.

Lue myös: 4 syytä, miksi Perussuomalaiset ovat aito uhka demokratialle ja länsimaalaisille ihmisarvoille

Mainos

Kokoomuksen ulossulkemiselle on kuitenkin hyvä ja erittäin looginen syy.

Pride puolustaa ihmisoikeuksia, Kokoomus puolueena ei. Yksittäiset puolueen jäsenet ovat edelleen enemmän kuin tervetulleita. Mutta ei Priden tehtävä ole kiillottaa kenenkään kilpeä. Eikä ihmisoikeuksien puolustamista voi tehdä kiitos mielessä. Se ei ole paikka juhlapuheille ja sen jälkeen et voi mennä hallitukseen tekemään politiikkaa, joka rajoittaa vähemmistöjen oikeuksia.

Eihän nyt hyvänen aika vaikka jonnekin Kokoomuksen tapahtumaan oteta kommunistista puoluetta yhteistyökumppaniksi tai vegaanifesteille teurastajaa. Tai kirkon tapahtumiin saatananpalvojia.

Herätkää nyt ihmiset. Tämmöisten kolumnien tarkoitus on ainoastaan demonisoida vähemmistöjä ja oikeuttaa heidän oikeuksien rikkomista. Osassa USA:n osavaltioista voi saada jo kuolemantuomion vähemmistöön kuulumisesta. Niin pitkälle on siellä menty vähemmistöjen demonisoinnissa. Transihmiset ovat kuulemma vaarallisia lapsille. Ja lapset menevät pilalle, jos he eivät kasva heteronormatiivisessa yhteiskunnassa.

(Toki samaan aikaan on paljastunut tuhansia lapsia koskeva hyväksikäyttötapaus, mutta se on ok, koska kyseessä oli valkoset pappismiehet)

Ukkolan kaltaisten ihmisten retoriikka ei ole kaukana 1930-luvun menosta. Silloinkin vähemmistöjä demonisoitiin systemaattisesti. Sen jälkeen meno menikin sakeaksi ja tolkun ihmiset vaiennettiin.

Matka demonisoinnista vainoihin on yllättävän lyhyt. Sen on historia opettanut meille. Siksi nykykehitys täytyy pysäyttää.

Lue myös: Kaikkien aikojen vastenmielisimmät vaalit? Rasismista ja ihmisoikeuksien polkemisesta on tulossa “uusi normaali”

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.