Jussi Halla-Ahon hyökkäys YLEä vastaan on linjassa persujen venäjämielisen toiminnan kanssa

You are currently viewing Jussi Halla-Ahon hyökkäys YLEä vastaan on linjassa persujen venäjämielisen toiminnan kanssa
Perussuomalaiset eivät tosiasiassa aja juuri yhtään suomalaisten tai työväen asiaa.

Jussi Halla-Ahon hyökkäykset YLEä vastaan ovat valitettavaa jatkumoa Perussuomalaisten Suomen demokratiaa vastaan kohdistamille hyökkäyksille. Perussuomalaiset ovat ulostuloissaan ja ajamissaan asioissa hyvin paljon samalla linjalla, jolla Unkari ja Venäjäkin olivat ennen, kuin demokratia ajettiin alas.

Jussi Halla-Aho ja persut yrittävät ajaa YLEä alas ja leikata sen rahoitusta, koska se on “liian vihervasemmistolainen”. Todellisuudessa YLE on uhka perussuomalaisille, koska luotettavat uutiset ja tutkimustieto ovat populistien pahin vihollinen. Mitä enemmän tietoa ihmisillä on, sitä heikommin populistit menestyvät. Siihen on selvä syy, miksi tutkittu tieto on “vasemmalle” kallellaan – vasen laita politiikan kenttää ottaa paremmin huomioon ohjelmissaan tutkitun tiedon, oikea laita vetää ideologian voimalla. Tästä on osoituksena esimerkiksi hallituksen harjoittama leikkauspolitiikka, joka ei ole taloudellisesti millään tasolla järkevää eikä perusteltua. Hallitus ei myöskään kuuntele asiantuntijoita perustoimeentulotuen leikkauksissa.

Hallituksen toimet ovat hyvin kyseenalaisia demokratian kannalta. Kuten historiassa aina, maltillinen oikeisto mahdollistaa äärioikeiston nousun. Toiveena on hurjan, kansalle tuhoisan mutta itselle hyödyllisen politiikan ajaminen äärioikeiston tuella. Yleensä tämä johtaa siihen, että äärioikeisto kaappaa huomaamatta vallan.

Mainos

Lue myös: Suomi ei ole Unkarin tiellä – Suomi on Unkari

Halla-Ahon Perussuomalaisten hyökkäys YLE:ä kohtaan on jatkumoa demokratiavastaisuudelle

Alkuun Persut ja Halla-Aho ovat hyökänneet yksittäisiä toimittajia vastaan, mutta osansa on saanut myös tiede, tutkimus ja eri viranomaiset. Viimeisimpänä Halla-Aho on yrittänyt vaientaa eri mieltä olevat haastamalla ihmisiä oikeuteen siksi, että he kutsuivat fasistista politiikkaa ajavaa henkilöä fasistiksi.

Ylen hiljentäminen on jälleen yksi surullinen toiminto, joka on myös valitettavan tuttu esimerkiksi Unkarista ja Venäjästä. Mediat on Persujen utopiassa valjastettu yhden totuuden julistamiseen, vaikka se kyseinen totuus on yleensä harhaista ja perustuu disinformaatioon ja propagandaan. Varsinaista kommunismia, sanoisivat persut, jos eivät itse olisi tuota tekemässä.

Kehityskulku Suomessa on joka tapauksessa erittäin huolestuttava. Jo nyt media on laitettu polvilleen äärioikeiston edessä – hallituksen touhuista ja huolestuttavasta kehityskulusta ei uskalleta puhua monessa mediassa ja kesän rasismikohukin on onnellisesti unohdettu. Ministerit puhuvat edelleen väestönvaihtoteorioita ja työttömiä leimataan loisiksi ja eläteiksi. Yhdenvertaisuus ja turvallisuus on kaukana retoriikassa.

Ylessä on haastateltu huolestuneita tutkijoita ja kolumnistit ovat uskaltaneet paljastaa persujen Bullshitin, mikä on harvinaista mediaskenessä tällä hetkellä. Esimerkiksi Iltasanomat ja Iltalehti ovat unohtaneet täysin kyseenalaistaa hallituksen politiikkaa ja oikeistosetien politiikan toimitukset toimivat toisinaan kommenttiensa osalta täysin EK:n tiedotuslaitoksena. Pian on varmasti myös Perussuomalaisten vuoro. YLE ei siihen ole suostunut, ja sehän ei kommunismia ajaville Persuille käy. Moniääninen uutisointi ei heidän mielestään toimi, koska se ei ole yhden totuuden mukaista.

Edellä mainitun perusteella on tärkeää, että YLEä puolustetaan ja maksuttoman, puolueettoman ja riippumattoman tiedon saanti turvataan.

Äärioikeiston ei saa antaa vallata mediaa. Muuten ollaan pian tilanteessa, missä Suomessakin pitää alkaa vahvistaa parvekkeita.

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.