Kokoomuksen “sopeutukset” tarkoittavat leikkauksia pienituloisilta

Kokoomus on pitkin viikkoa ilmoittanut “sopeuttavansa valtion menoja”, mutta käytännössä se ei ole kertonut, miten. Yleisiä leikkauslistoja ei uskalleta sanoa ääneen, koska vaalit lähestyvät. Toki historiasta löytyy helposti tieto leikkauksista.

Pienituloiset ja tuilla elävät joutuvat ekana leikkurin kohteeksi, vaikka heiltä leikkaaminen ei tutkitusti lisää työllisyyttä millään tavalla, vaan lisää ainoastaan valtion kuluja mm. syrjäytymisen takia. Heiltä leikkaaminen on Kokoomukselle ideologinen valinta.

Opiskelijat tulevat kokemaan myös kovia leikkauksia ja terveydenhuollosta leikataan lisää. Niin palkoista kuin henkilöstöstä. Samalla myydään alehintaan todennäköisesti terveydenhuollon palvelut ja vesi yksityisille sijoittajille. Maailmalla tästä on huonoja esimerkkejä ja onhan Kokoomus jo myynyt esim. Carunan eteenpäin pilkkahinnalla. Monopolien myynti on pienelle verkolle hyvä bisnes, mutta kansa maksaa siitä pitkään kalliin hinnan.

Onnea vaan Suomelle, sillä raju alamäki ja paha olo ovat tulossa jälleen pian, mikäli Kokoomus vaalit vie. Toivottavasti kansa ottaisi oppia Sipilän hallituksen ajoista – se oli hirvein hallitus miesmuistiin ja teki kokoomuslaisinta politiikkaa koskaan. Lisää leikkausten typeryydestä voi lukea esimerkiksi täältä.

Konkreettisen esimerkin hallitusten politiikasta ja eroista voit lukea taas tästä: Vappusatanen toteutui huomaamatta – Marinin hallitus parantanut selvästi pienituloisten tilannetta

Tilaa ilmoitus uusista julkaisuista sähköpostiisi!

Liittymällä sähköpostilistalle hyväksyt sen, että voimme lähettää sinulle ilmoituksia uusista blogeista ja muita viestejä. Lue lisää tietosuojaselosteesta.

SK Logo 2023 removebg preview

Tilaa päivitykset uusista teksteistä!

Saat ilmoituksen, kun olen julkaissut uuden tekstin ja pääset lukemaan sen välittömästi!

Lue tietosuojaseloste saadaksesi lisätietoa. Liittymällä listalle suostut vastaanottamaan sähköposteja meiltä.

Santeri Kärki

Politiikan tutkimuksen ja historian asiantuntija. Kirjailija, ongelmanratkaisija, humanisti ja generalisti.

Anna panoksesi keskusteluun!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.